gari
31.08.2004, 13:54:57
Cały serwer jaki mam, jest robiony zgodnie z poradnikiem na waszej stronie.
Chciałem zainstalować na serwerze php-Nuke i jPortal2. php-Nuke się udało, ale gdy włącza się jaką kolwiek ze stron, wyskakuje multum błędów, całe linie, na górze, w miejscu bloków, stopki. Cała strona wraz z grafika sie wyświetla, ale jej zawartość to tylko newsy. Reszta to stek błędów. jPortal2 już nawet nie instalowałem, gdyż już podczas uruchomie wbudowanego instalatora pojawiały się błędy. Nie będe ich przepisywał bo jest ich chyba z tysiące. Proszę o pomoc!
shizo
31.08.2004, 16:16:51
Raczej bez błędów się nie obejdzie. Czy my jesteśmy wróżkami??
fiszol
31.08.2004, 16:50:14
Witam
Nie musisz nic przepisywać, zaznacz wszystko, kliknij kopiuj, a potem to tutaj wklej
pozdrawiam,
fiszol
Cytat
Notice: Undefined variable: forum_admin in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\mainfile.php on line 79
Notice: Undefined variable: inside_mod in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\mainfile.php on line 82
Notice: Undefined variable: inside_mod in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\db\db.php on line 44
Notice: Constant 3ŹHAVE already defined in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\language\lang-english.php on line 159
Notice: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\index.php on line 27
Notice: Undefined variable: file in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\index.php on line 40
Notice: Undefined index: 2 in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\mainfile.php on line 214
Notice: Undefined variable: modpath in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\index.php on line 56
Notice: Use of undefined constant admin - assumed 'admin' in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\mainfile.php on line 171
Notice: Constant (ŕLO already defined in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\modules\News\language\lang-english.php on line 73
Notice: Constant already defined in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\modules\News\language\lang-english.php on line 91
Notice: Undefined variable: op in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\modules\News\index.php on line 193
Notice: Undefined variable: new_topic in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\modules\News\index.php on line 196
Notice: Undefined index: 1 in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\mainfile.php on line 593
Notice: Undefined offset: 2 in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\mainfile.php on line 596
Notice: Undefined offset: 1 in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\mainfile.php on line 481
Notice: Undefined index: 2 in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\mainfile.php on line 214
Notice: Undefined variable: cid in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\banners.php on line 21
Notice: Undefined variable: login in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\banners.php on line 22
Notice: Undefined variable: op in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\banners.php on line 356
Notice: Undefined index: 1 in D:\My Webs\strony_www\www.nazwa.pl\mainfile.php on line 191
To są błędy nad całą strona, reszta jest chyba podobna z wyjątkiem nr wersów.
to nie błędy - to otrzeżenia (uwagi) - w większości o braku zdefiniowanych zmiennych w plikach *.php w wierszach xx.
jeśli dasz radę, to postaraj się wprowadzać ilość stron do serwisu stopniowo - nie od razu boom + 1000 linii kodu * boom
a może zabrakło Ci np. odwołania do pliku, w którym te zmienne są zdefiniowane?
co do jPortal2 to poczytaj:
http://hacking.pl/news.php?id=4218pozdro
m
Dzięki!
Ale dziwne, gdyż w Krasnalu takich informacji nie było. Może dlatego, że w pliku konfiguracyjnym php jest ustawione, aby każdy błąd/informacja została wypisana na ekranie?
nie wiem jak masz ustawione php.ini
sprawdź:
<?
?>
ale podejrzewam, że masz display_errors na On - jeśli tak, to dobrze

Cytat
Ale dziwne, gdyż w Krasnalu takich informacji nie było.
w jakim Krasnalu?! bom zielony

ok, już wiem