Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Moj telewizor oszalal
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
marcio
Siema dzis w nocy o godzine 5 rano czy wczesniej moj telewizor sam sie wlaczyl i ustawil glosnosc na 100 myslalem ze sie zes*** i posikam...po czym wylaczylem go a on sie wlaczyl kilka innych razy, wyciagniete baterie z pilota nic nie daly tylko odlaczenie od kontaktu pomaga...czy ktos sie z takim czyms juz kiedys spotkal?!?
lobopol
Jakiś sąsiad (dzieciak) ma najpewniej pilota działającego z twoim telewizorem i się bawi
marcio
Cytat(lobopol @ 17.06.2012, 10:21:04 ) *
Jakiś sąsiad (dzieciak) ma najpewniej pilota działającego z twoim telewizorem i się bawi

Ehh no watpie telewizor mam od 2 lat moze nawet wiecej do teraz nic takiego sie nie stalo...zreszta pilot bedzie mial zasieg przez sciane?
Pytam bo nie znam sie...!
d3ut3r
nie koniecznie sąsiad smile.gif tutaj podobny problem jak widać mikro przełączniki czasem są nawiedzane, ew. irda w laptopie obok smile.gif

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1261284.html
l0ud
A powtarza się to często? Kiedyś miałem taką mini wieże, która robiła to samo wink.gif Najlepsze było samoczynne włączenie się po zapaleniu światła i wyłączenie po zgaszeniu. tongue.gif
marcio
No zdarzylo sie to tylko dzis w nocy i przez caly dzien jak zostawie wlaczony telewizor, sam mi sie podlgasza,zcisza,zmienia kanaly, jesli go wylacze to sie sam wlacza a najgorsze jest to ze o 5 rano spalem a tu nagle wlacza sie telewizor z glosnoscia na 100% i nie wiedzialem o co kaman...potem juz mi bylo trudno spac hahhah

p.s chyba nie mam ird-y w netbook-u, jedynie odtwarzac dvd ja posiada w moim pokoju
l0ud
Zaklej odbiornik IR w telewizorze, zobacz czy też szaleje.

W sumie przypadkowy odbiór śmieci nie powinien być możliwy, bo chyba w każdym możliwym protokole IR są dodatkowe bity do weryfikacji przesłanych informacji.
marcio
Cytat
W sumie przypadkowy odbiór śmieci nie powinien być możliwy, bo chyba w każdym możliwym protokole IR są dodatkowe bity do weryfikacji przesłanych informacji.

No mam taka nadzieje bo jak nie to wszystko powinno wariowac w domu ;p

Ogolnie nie wiem dalej mi sie to samo dzieje!

Cytat
Zaklej odbiornik IR w telewizorze, zobacz czy też szaleje.

Potem zobacze dzieki za rade
flyer00
Moim zdaniem to jakieś spięcia instalacji w gnizadku, do którego podłaczony jest telewizor. A jeśli nie to na myśl przychodzi mi jeszcze jedna rzecz... DUUUUCHY! smile.gif Tak poważnie to nie wiem co bym zrobił gdyby mój telewizor właczył się nagle w nocy. Napewno bałbym się zasnąć.
Damonsson
Są takie rzeczy, które się nawet fizjologom nie śniły ;D
!*!
marcio - i jak to się skończyło?
cojack
telewizor oszałał, uuuu meksykańska fala biggrin.gif
marcio
Cytat
Napewno bałbym się zasnąć.

Nie martw sie ciezko mi bylo tongue.gif (serio mowie)

Cytat
marcio - i jak to się skończyło?

Przez kilka innych dni dalej robil co chcial jak szalony.Teraz jest wszystko ok.

Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale mam 2 hipotezy:
-albo serio oszalal, nie no tak serio moze dostal wilgoci albo czegos sam nie wiem
-odkad zmarla moja babcia nie cale pol roku temu stalo sie juz kilka dziwnych rzeczy...nie chce wyjsc na glupiego bo sam w takie cos nie wierze ale jednak.

Poki co dziala i mam nadzieje ze mnie z lozka nie zwali o 5 rano bo chcialo mu sie grac na 100%
solr
Cytat(marcio @ 26.06.2012, 19:24:18 ) *
Nie martw sie ciezko mi bylo tongue.gif (serio mowie)

Przez kilka innych dni dalej robil co chcial jak szalony.Teraz jest wszystko ok.

Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale mam 2 hipotezy:
-albo serio oszalal, nie no tak serio moze dostal wilgoci albo czegos sam nie wiem
-odkad zmarla moja babcia nie cale pol roku temu stalo sie juz kilka dziwnych rzeczy...nie chce wyjsc na glupiego bo sam w takie cos nie wierze ale jednak.

Poki co dziala i mam nadzieje ze mnie z lozka nie zwali o 5 rano bo chcialo mu sie grac na 100%

Odłączaj go od prądu na noc i nie bój :-))))
Damonsson
Ja bym nie ryzykował...bo jak włączy się mimo tego, że będzie odłączony od prądu ;/
droslaw
Cytat(Damonsson @ 26.06.2012, 20:01:45 ) *
Ja bym nie ryzykował...bo jak włączy się mimo tego, że będzie odłączony od prądu ;/

To źle? Miałby perpetuum mobile w domu.
Szymciosek
Może to murzyn próbował wynieść tv ? W sumie ciężko ich dostrzec jak jest ciemno biggrin.gif

Bez obrazy oczywiście smile.gif
marcio
Cytat(Damonsson @ 26.06.2012, 20:01:45 ) *

Sry powalily mi sie przyciski ;p
Gdyby sie wlaczyl po tym jak wyjalbym wtyczke to mysle ze przez kilka dni nie spalbym spokojnie nie ze jest sceptyczny ale...

Cytat
Może to murzyn próbował wynieść tv ? W sumie ciężko ich dostrzec jak jest ciemno

Bez obrazy oczywiście

U mnie w bloku 50% to murzynie, znajomych tez mam kilku i oni raczej nie kradna wink.gif czarny man przewaznie jest o wiele lepsza osoba niz inne "rasy"
Szymciosek
Akurat do murzynów nic nie mam, ale na necie tak sporo tego, to myślę, że wykorzystam, sam widywałem sporu murzynów, jak nie u siebie w mieście to np za granicą i spoko było. Chociaż gdzieś słyszałem, że to my Polacy jesteśmy chyba na miejscu narodów, które kradną najwięcej...
phpion
@marcio:
Jeśli w końcu znajdziesz przyczynę tego zjawiska to napisz proszę co to było. U mnie zdarzają się podobne problemy z wieżą oraz dzwonkiem do drzwi (taki podłączony do kontaktu z pstryczkiem na baterie). Oba urządzenia podłączone w kuchni ale do różnych gniazdek. Nie powiem - w momencie takich "akcji" też czuję się lekko nieswojo wink.gif
tvister
Mam podobny problem z radio-budzikiem. (Z funkcji budzika raczej nie korzystam).
Jeżeli włącze radio to potrafi się samo wyłączać i włączać o dowolnej porze.
Natomiast jeżeli jest uruchomione i je manualne wyłącze to jest ok, już nie uruchamia się samoczynnie.

ps.
Dobrą sprawą takiego zachowania jest to że wyjeżdzając na wakacje włączam radio i tym samym symuluje że ktoś z domowników jest w mieszkaniu :-p
phpion
Cytat(tvister @ 27.06.2012, 10:20:37 ) *
Dobrą sprawą takiego zachowania jest to że wyjeżdzając na wakacje włączam radio i tym samym symuluje że ktoś z domowników jest w mieszkaniu :-p

Do tego celu polecam programatory. Można takie coś dostać w Castoramie czy Leroy Merlin. Ustawiasz w jakich porach dnia ma włączać podłączone do niego urządzenia. W ten sposób możesz np. między 20:30, a 21:30 włączyć jakąś lampkę czy właśnie radyjko. Przydałoby się jeszcze symulować jakiś ruch po mieszkaniu, ale tutaj wchodzimy już w dziedzinę Kevina samego w domu hehe.
marcio
Cytat(phpion @ 27.06.2012, 09:26:26 ) *
@marcio:
Jeśli w końcu znajdziesz przyczynę tego zjawiska to napisz proszę co to było. U mnie zdarzają się podobne problemy z wieżą oraz dzwonkiem do drzwi (taki podłączony do kontaktu z pstryczkiem na baterie). Oba urządzenia podłączone w kuchni ale do różnych gniazdek. Nie powiem - w momencie takich "akcji" też czuję się lekko nieswojo wink.gif

Watpie ze przyczyne znajde ;p wystarczy ze sie juz sam nie bedzie wlaczal i ustawial glosnosc na 100...

Dobry patent z tym programatorem!
Szymciosek
Podobne rzeczy typu taki programator stosowałem przy remoncie pewnego mieszkania, bo miały być tam montowane grzejniki elektryczne dużej mocy, żeby nie wyłączać ich ręcznie to grzały tylko w nocy od godziny do godziny, taki "programator" montowało się jak "bezpiecznik" w skrzynce z licznikiem, no i taryfa była z tym, że w nocy jest tańszy prąd.
!*!
Któregoś dnia z tego tv wyjdzie mała, zmoknięta dziewczynka o czarnych włosach... Umrzesz marcio, miło że byłeś z Nami od 2007, no ale czas się żegnać biggrin.gif
marcio
Cytat(!*! @ 27.06.2012, 11:36:15 ) *
Któregoś dnia z tego tv wyjdzie mała, zmoknięta dziewczynka o czarnych włosach... Umrzesz marcio, miło że byłeś z Nami od 2007, no ale czas się żegnać biggrin.gif

Rotfl oszalalem myle co chwile przycisk Pomogl z Cytuj.

Zegnam! haha.gif
athabus
Jeśli to to o czym pisze !*! to jeszcze jest dla Ciebie nadzieja. Na wszelki wypadek nie będę otwierał linków z YT od Ciebie przez najbliższy czas... I pamiętaj - masz tylko 7 dni, ale to już pewnie wiesz bo dzwonili do Ciebie ;-)
Orzeszekk
Cytat(Szymciosek @ 27.06.2012, 09:00:24 ) *
Akurat do murzynów nic nie mam, ale na necie tak sporo tego, to myślę, że wykorzystam, sam widywałem sporu murzynów, jak nie u siebie w mieście to np za granicą i spoko było. Chociaż gdzieś słyszałem, że to my Polacy jesteśmy chyba na miejscu narodów, które kradną najwięcej...

Nie to nie tak. Po prostu w Polsce się kradnie. Spotkałem sie natomiast z przypadkiem że najwiekszymi zlodziejami w danej miejscowosci byli... Hiszpanie.
marcio
Najgorsi sa Albanczycy,Cyganie i Araby wink.gif

Poki co nikt nie dzwonil wiec bede spal spokojnie sleep.gif'
greycoffey
meksykańska fala, czyte szaleństwo, od morza do Podhala!
marcio
nvm telewizor znow zaczol sie sam wlaczac i podglaszac...
!*!
Płacisz abonament?
Niktoś
Myślę ,że czas na wymianę, albo naprawę tego TV. Najprawdopodobniej programator ci pada.
marcio
Cytat(!*! @ 29.06.2012, 11:32:14 ) *
Płacisz abonament?

Nie mam abonamentu.

Cytat(Niktoś @ 29.06.2012, 11:58:50 ) *
Myślę ,że czas na wymianę, albo naprawę tego TV. Najprawdopodobniej programator ci pada.

Czas na wymiane?Ten lcd ma dopiero 2 lata zaplacilem za niego kupe kasy i nie mam zamiaru go wymieniac!
!*!
Cytat
Nie mam abonamentu.

Kłamiesz każdy ma obowiązek płacić, prócz emerytów tongue.gif

Cytat
Czas na wymiane?Ten lcd ma dopiero 2 lata zaplacilem za niego kupe kasy i nie mam zamiaru go wymieniac!

Książkowy przykład postarzania produktu. Koniec okresu gwarancyjnego = szmelc.
marcio
Cytat(!*! @ 29.06.2012, 18:49:43 ) *
Kłamiesz każdy ma obowiązek płacić, prócz emerytów tongue.gif

Książkowy przykład postarzania produktu. Koniec okresu gwarancyjnego = szmelc.

Ah abonament podstawowy place.

No daj spokoj ze 2 lata = szmelc niech mnie pocaluja w 4 litery
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.