Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z instalacją Windows 7
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
binprogrammer
Cześć, od kilku dni nie mogę uporać się z instalacją windows 7 professional 32 bit i windows 7 ultimate 32bit i 64 bit, instalacja ubuntu przebiega bez problemu, ładnie się instaluję i działa. Jednak podczas instalacji win7 kopiowanie plików tra kilka sekund, a przy rozpakowywaniu wywala taki błąd: 0x80070570

Wcześniej wywalało blue screeny, jednak nie pamiętam kodu błędu.

Jest to laptop Asus K50l, miał wbudowaną partycję recovery, której już nie ma. Więc od czasu instalowałem win z płyty, co właśnie ostatnio się nie udaje.

Proszę o jakieś wspracie sad.gif
cod3r
Jeśli system był pobierany z MSDNAA i nagrywany na płytkę to spróbuj nagrać płytę w trybie Track-At-Once przy niskiej prędkości nagrywania.
binprogrammer
Hmmm.. niestety nie ja nagrywałem płytę, dodam, że czasami kilka dni temu też wyskakiwał mi podobny błąd, ale zmusiłem płytę do zainstalowania wina, po kilkukrotnej próbie.

Dobrze, spróbuję nagrać w tym trybie, jednak jak będę miał okazję w najbliższym czasie, ponieważ nie mam kompa :/
cod3r
Kiedyś właśnie natknąłem się na podobny problem i właśnie tam pomogło to co przedstawiłem w 1 poście więc warto by spróbować. Jeśli to by nie pomogło to wtedy trzeba by się zastanowić nad kwestiami sprzętowymi, np. czy dysk nie zawiera bad sectorów?
flyer00
Niestety też miałem podobny problem. Wszystko działało super do wypakowania się plików, kiedy to wyskakiwał błąd. Gdy sie z tym uporałem natknąłem sie na blue screen. W końcu musiałem sie poddać i wrócić do starego oprogramowania, Vista, którego nienawidzę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.