Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Problem z usunieciem pliku ftp
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GryFF
Witam, pierwszy raz spotykam się z czymś takim, mam nazwe pliku Bez tytu³u.png i gdy chcę ją usunąć wyskakuje błąd "nie mogę skasować Bez tytu³u.png"

jak usunąć ten plik bo on rujnuje moją galerie na serwerze..
binprogrammer
A możesz zmienić jego nazwę? Jeżeli zmiana nazwy i usunięcie nic nie da to spróbuj może przez php, jednak wątpię, ale warto spróbować.

unlink() i chmod() może się przydać.
GryFF
zmienić nazwy tak samo nie mogę :/
user1234
Zobacz czy nadany jest odpowiedni CHMOD dla tego pliku
Zmienić lokalizacji tego pliku też nie możesz? Wrzucić go np do jakiegoś stworzonego katalogu i usunąć cały katalog razem z tym plikiem
GryFF
katalogu nie mogę usunąć tzn jak usuwa to niby usunie a katalog i plik nadal jest ;-), a co do chmoda o jak mam go dodać jak 1 cba nie zezwala a drugie jak bym chciał przez php to jak jak nazwa pliku ma potęgę w nazwie sadsmiley02.gif
user1234
jak CBA nie zezwala, a co ma CBA do praw plików i folderów.
Klikasz PPM (filezilla) na plik "Prawa pliku" i zmieniasz/nadajesz odpowiednie uprawnienia.
A tak w ogóle to czemu nie napiszesz o tym na forum cba.pl oni szybciej coś wskórają
GryFF
Myślisz, że jestem taki tępy, że nie wiem jak dać chmod?

A piszę tu bo może to forum też jest do pomocy + przecież związane to jest z php bo w php mogę rozwiązanie znaleźć, więc jak nie masz zamiaru pomóc to nie spamuj w temacie swoimi wypocinami .
user1234
Czego ty się napinasz, masz jakiś problem z głową?
I tak, myśle że jesteś taki tępy skoro nie potrafisz usunąć pliku z FTP.
GryFF
ja problemów z głową nie mam tylko jedynie ty je możesz mieć gdyż nie pojmujesz treści tematu.

ps pierwszy raz słyszę powiązanie spinania z głową no ale
user1234
Cytat(GryFF @ 16.04.2012, 22:36:35 ) *
ja problemów z głową nie mam tylko jedynie ty je możesz mieć gdyż nie pojmujesz treści tematu.

ps pierwszy raz słyszę powiązanie spinania z głową no ale

Tak tak, mam coś z głową a ty jestes gość na poziomie.
pierwszy raz to ty pewnie nie jedną rzecz w życiu dopiero słyszysz i zauważasz małolacie

Co tu niby jest do pojęcia geniuszu, że nie potrafisz usunąć pliku z FTP BA! mało tego nie potrafisz nawet ruszyć głową i się domyśleć że to wina hostingu, no ale ty alfa i omega człowiek na poziomie z równymi klapkami uważasz że jest inaczej i że PHP ci pomoże
GryFF
spam nie równa się warn?
-Jackal-
Cytat(GryFF @ 16.04.2012, 20:36:02 ) *
Myślisz, że jestem taki tępy, że nie wiem jak dać chmod?

A piszę tu bo może to forum też jest do pomocy + przecież związane to jest z php bo w php mogę rozwiązanie znaleźć, więc jak nie masz zamiaru pomóc to nie spamuj w temacie swoimi wypocinami .

Przez takich debili inaczej NEO kidów, normalnym ludziom odechciewa się pomagać, jak jestes taki cwaniak to sobie wynajmij programiste i jego obrażaj, a nie tu pełzasz i wielce niezadowolonego zgrywasz pajacu.
GryFF
powiedział co widział ;-)
phpion
Panowie, spokojnie. Za kolejne tego typu odzywki polecą warny. Nikt nikogo nie zmusza do udziału w tej konkretnej dyskusji, ani w pozostałych.
binprogrammer
Wróćmy do tematu,

GryFF, próbowałeś przez php usunąć plik? Albo może ostatecznie skontaktuj się z cba.pl - poza tym z tego co wiem można zmieniać chmody na cba.pl bo mi działają smile.gif
GryFF
chmod można zmienić ale jedynie folderu przy pliku jest błąd. :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.