Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]PESEL podczas rejestracji hostingu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ziemniak
Witam

Planuję kupić hosting na PDG.PL
Podczas rejestracji wymagany jest numer PESEL
czy bezpiczenie jest go podawać?
czy on jest wymagany podczas kupna domeny + hostingu ?

Proszę o pomoc
Bateria
Patrząc z perskeptywy dostawcy hostingu, to nie bezpiecznie jest jak kontrahent go nie poda ponieważ wtedy może się nie wywiązać z zakupu.
Nie ma ryzyka z podawaniem peselu, udostępniasz go LEGALNEJ FIRMIE.
sliwa007
najlepiej poczytaj sobie regulamin tej firmy, tam powinno coś o tym pisać
!*!
To mi bardziej przypomina ofertę gimnazjalistów którzy wykupili reseller, niż poważną firmę hostingową. Co rozumiesz przez bezpieczne? Przez https to nie leci wink.gif poza tym ceny netto/brutto?

W większości firm hostingowych podajesz PESEL wcześniej czy później.
markonix
Pesel jest obowiązkowy przy rejestracji domeny jako osoba prywatna.
!*!
Cytat(ziemniak @ 13.04.2012, 19:15:04 ) *
Reseller - trudno ważne że działa

Aż ktoś nie zwinie interesu i będzie płacz, zgrzytanie zębów "gdzie moja strona".
xxdrago
Nie wiem, czy dobrze mówię nie chce nikogo wprowadzać w błąd, ale czytałem gdzieś, że aby podpisać umowę ( w tym przypadku domena czy też hosting) należy podać PESEL (wymaganie krajowe). Co do firm pamiętaj takie firmy są na dłuższa metę nie opłacalne, jeżeli chciałbyś hosting to proponuje coś lepszego (1and1.pl , linuxp.com).

Pozdrawiam
prowseed
Bo 1and1 jest przeznaczone dla konkretnej grupy odbiorcow, widocznie nie jestes ich target'em.
Panel admina to faktycznie porażka, ale serwery sprawują się świetnie. Zależy czego kto potrzebuje.
nazwa.pl tez nie ma jakiegos wspanialego panelu. W sumie, to powiedzialbym, ze nawet bardziej okrojony niz na 1and1.pl, tyle tylko, ze nie ma ograniczenia co do podpietych domen i daje mozliwosc wlaczenia encoderow php takich jak ionCube.
A co do firmy- nieograniczony transfer za 30zl? Ciekawe, wlasciciel na swojej stronie oferuje 5gb transferu za 80zl, dziwny dual offer. Kiedyś zakupiłem hosting na hostnine.com, wszystko było pięknie i kolorowo, nieograniczone wszystko, aż pewnego dnia dostałem mail od supportu, z 'propozycją' przejścia na wyższy pakiet, do tego czasu moja strona będzie zablokowana. Powód- przekroczenie w skali dwoch tygodni 10gb [exclamation.gif] transferu. Nie chce tego odnosic jakos szczegolnie do pdg.pl, po prostu uwazaj. Bo swoja droga troche dziwne, ze z taka oferta w ciagu czterech lat wyzej sie nie wybili. Na nq.pl masz 100gb/miesc za 200zl. Kupujesz serwer do testow i dlatego, zeby Ci domeny nie ukradli? Domene mozesz sobie kupic bez serwera, testy mozesz przeprowadzac na localu ; )
Posio
Ja polecam linuxpl, bardzo fajne. A co do tego peselu, jak kupowałem domenę na domeny.tv i hosting na linuxpl nie musiałem podawać ....
tolomei
Zgadzam się z Posiem. W linuxpl masz praktycznie dostęp do całej konfiguracji swojego serwera. 2 katalogi powyżej publicznego, oddzielna gałąź dla każdej domeny. Można długo wymieniać smile.gif
PS. I nie drogo tongue.gif
O$iek
Cytat(Posio @ 14.04.2012, 18:18:18 ) *
nie musiałem podawać ....

Tylko czy domena była na pewno na Ciebie? klik
xxdrago
Co do 1and1.pl faktycznie co do panelu można się przyczepić, posiadam tam konto hostingowe + domenę i serwery chodzą bardzo wydajnie, brakuje kilku opcji w php, no ale jakoś jest dobrze.Pomoc techniczna też jest bardzo fajna pracownicy 1and1 bardzo szybko odpowiadają na problemy:D

ziemniak,
Kod
Firma działa 4 lata.
cztery lata działa tylko w Polsce. Myślisz , że twoja firma działa dłużej? Ja bym nie brał bo ta firma to pewnie coś ala krzak.
Kod
DOMAIN NAME:           pdg.pl
registrant type:       individual
nameservers:           dns2.pdg.pl. [91.205.74.197]
                       dns1.pdg.pl. [91.205.74.44]
created:               2007.07.09 10:32:04
last modified:         2011.08.11 13:02:23
renewal date:          2012.07.09 10:32:04

option created:        2011.04.25 03:49:14
option expiration date:       2014.04.25 03:49:14

http://top100.wht.pl/ - polecam przejrzeć.

Pozdrawiam,

Tomasz K.
!*!
Cytat(xxdrago @ 14.04.2012, 23:17:37 ) *
Kod
DOMAIN NAME:           pdg.pl
registrant type:       individual
nameservers:           dns2.pdg.pl. [91.205.74.197]
                       dns1.pdg.pl. [91.205.74.44]
created:               2007.07.09 10:32:04
last modified:         2011.08.11 13:02:23
renewal date:          2012.07.09 10:32:04

option created:        2011.04.25 03:49:14
option expiration date:       2014.04.25 03:49:14

Hm domena prywatna, to nie znaczy że nie może być użyta jako firmowa.

Cytat(xxdrago @ 14.04.2012, 23:17:37 ) *
http://top100.wht.pl/ - polecam przejrzeć.

Słaby ten ranking. Opierać można się tylko o autoryzowane statystyki, reszta wyssana z palca.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.