Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Hosting WWW
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ziemniak
Witam

Wiem że pytanie dt. hostingu jest trochę nieskopoziomowe, ale na serio nie wiem co wybrać

Warunki jakie musi spełniać:
-nielimitowane konta e-mail - hosting wliczony w pojemność serwera, wystarczy 10mb na skrzynkę.
-minimalnie 5 domen
-min. 1 gb pojemności
-NIELIMITOWANY TRANSWER
-serwery pod linux
-obsługa PHP
-klient FTP [nie edytor stron]
-serwer umieszczony w Polsce
-cena w granicach rozsątku. nazwa.pl ma 450zł ;0

P.s. co myślicie nad postawieniem serwera w domu?
Jakie byłyby tego koszty? Czy internet 25mb /s starczy?
Jakie parametry musi posiadać komputer aby obsłużyć serwer WWW wielkości mniej więcej serwisu php.pl
z takim samym ruchem ?

Ew. proszęo pomoc na gg: 8113699 skype: THORGUS99 lub odpowiedź na forum.
Serwis typu non-profit więc chciałbym aby stabilnie to wszystko działało.

Pozdrawiam
Marcin

WESOŁEGO JAJKA
gothye
Polecam amazon.com , mam kilka większych serwisów na serwerach EC2 , działa to bardzo stabilnie ,a i cena jest korzystna smile.gif
Niktoś
Serwer w domu to całkowita kontrola nad kodem,konfiguracją serwera,aplikujesz co chcesz i jakie mody chcesz.Jedyna sprawa to koszty energii ,no i OS koniecznie musi być orginał.Dodatkowo jeśli masz bazę danych z ważnymi danymi,jak numery konta ,dane osobowe to musi być weryfikacja przez GIODO.Nie obchodzą cię limity transferu ,ani jakiekolwiek zużycie zasobów.Minusem może być twoje łącze,minimum 20MB by musiało być jeżeli planujesz duży ruch.
prowseed
Jak chcesz być traktowany jak przedmiot i w dodatku jak ktoś, kto się ledwo na komputerach zna, a do supportu mieć możliwość pisać tylko takie pytania, na które da się odpowiedzieć tak lub nie (lub nie wiem? smile.gif ), to sprawdz 1and1.pl
Z supportu nie jestem zadowolony nic a nic, ale trzymam tam troche rzeczy i zdarzalo sie, ze obciazenia byly duze, a wszystko smigalo pieknie. Transfer nieograniczony, maja tylko glupia polityke odnosnie niektorych rzeczy, np kiedys (nie wiem jak teraz) nie mozna bylo zaparkowac tam domeny (albo ja nie wiedzialem jak oO smile.gif ), w gre wchodzil jedynie platny transfer, phpmyadmin byl strasznie okrojony (teraz juz jakos wyglada), trzeba bylo sobie swojego instalowac samemu. Jak chcialem zaimportowac baze z poprzedniego serwisu dostalem ograniczenie, ze max 1MB na plik (oO) i musialem paczkowac. Maja swoj autorski panel klienta, ktory jest troche ubogi.
Duzo dobrych opinii slyszalem o ovh, ale jakos nigdy mi nie bylo dane przetestowac ich uslug.

aha, trasfer i rozsądek
ziemniak
domena nie jest firmowa, tylko prywatna, do tego jeżeli posiadam stronę zarejestrowaną np. na NAZWA.PL to mam pełną kontrolę nad wszystkim, hosting najbardziej stabliny. OVH może jest i dobre, ale nie ma serwerów w Polsce a dla mnie to duży problem.

Jakieś inne propozycje ?

serwer w domu jest nieopłacalny - liczyłem koszty prądu.
xxdrago
linuxpl.com - podobno dobre.
1and1.pl - mam tam stronę było by fajnie gdyby nie ten panel (można podpiąć jedną domenę pod te serwery.)
Pozdrawiam,
Tomasz
ziemniak
mówiłem nieograniczony transwer !
proszę o odpowiedź na temat .
Niktoś
A sprawdź tutaj:
http://www.slaskdatacenter.pl/whmcs/cart.php?gid=7
Dedyki w promocji.
jaslanin
nie ma czegoś takiego jak nieograniczony transfer bo łącze kosztuje i nikt sprzedaje nieograniczonych łączy. Zwykle jak masz napisane w ofercie że masz nieograniczony transfer to: albo masz gdzieś małym druczkiem że konto nie może niesprawiedliwie nadużywać zasobów serwera tak by to ograniczało to możliwości innym użytkownikom (bla bla bla) i po przekroczeniu pewnego pułapu wyrzucą Cie z hostingu, albo masz zapis np. taki że po przekroczeniu x TB Twoje łącze jest ograniczone do x mbps, albo dostaniesz łącze do 1000 mbps (realnie nigdy więcej niż 5 mbps nie osiągniesz) itp. itd.

To tak samo jak ze sprzedawaniem kart graficznych z 1GB ramu, promocjami -80% (tylko zapomnieli powiedzieć że dzień wcześniej ceny podnieśli o x %)

Jak ktoś Ci mówi że masz coś nieograniczone to należy to czytać: marketingowcy wymyślili że jak tak napiszemy to sprzedamy więcej i drożej, ale do regulaminu którego nikt nie czyta wprowadzimy zapisy dzięki którym nie zbankrutujemy. I będziemy liczyć na to, że jak zwykle większość kont nie będzie miała dużego transferu i wyjdziemy na swoje.

Ale może po prostu ja wolę jasne zasady, a nie jakieś magiczne oferty.
ziemniak
hosting PDG - wersja mini za 30zł wystarczy na 100 osdłon na tydzień.

Jeżeli pisze że jest nieograniczony oraz że jeżeli na serwerze umieszcze plik 1gb
i ściągnie go 6000 osób - bo jest 6000gb transweru na rok to się to nie zablokuje.

Czy operatora może nałożyć opłatę za dodadkowy transwer ?
Substr
Polecam zadać pytanie tutaj: wht.pl wink.gif
ziemniak
tak dakładnie to o co się rozchodzi ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.