Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lączenie dwóch arkuszy - EXCEL
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
1q2w3e4r
Witam,

Potrzebuję złączyć dwa arkusze EXCELA w jedną całość. Oba arkusze mają tyle samo kolumn więc jeśli jest jakiś sposób na łączenie arkuszy byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
drugi arkusz byłby zapisany pod pierwszym.
Smertius
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jeśli to dane tabelaryczne o takiej samej liczbie kolumn to CTRL+C i CTRL+V

I na Boga Excel nie Exel
1q2w3e4r
Niestety tak własnie próbowałem. Jednak Ciągle wyrzuca mi błąd:
"Wklejenie informacji nie jest mozliwe, ponieważ obszar Kopiuj oraz obszar wklejania nie maja tego samego rozmiaru lub kształtu."

EDIT:
Ile Excel 2010 pomieści rekordów, 1,5 miliona zmieści ?
Smertius
Zaznaczasz dane w drugim arkuszu i kopiujesz.

W tym do którego chcesz wkleić te dane klikasz komórkę w kolumnie i wierszu gdzie chcesz aby dane z drugiego arkusza się zaczynały ctr+v i ma działać wink.gif

Co do pytania o limit, to organicznie jest do 1 048 576 wierszy
prowseed
http://php.pl/Wortal/Aktualnosci/Aplikacje.../PHP-Excel-2007
http://www.essexredevelopment.com/

Szukaj Panie.

//EDIT
spróbuj przez 'wklej specjalnie', cos takiego

Cytat
Ile Excel 2010 pomieści rekordów, 1,5 miliona zmieści ?

to juz zalezy od Twojej pamieci

A probowales tworzyc nowy dokument i tam laczyc dwa pozostale arkusze?
1q2w3e4r
Aha, czyli tutaj jest problem z ilościa wierszy smile.gif Szkoda, że nie obsługuje więcej.

Dzięki za pomoc, Pozdrawiam.
zegarek84
dostaw sobie tą tabelkę z boku - to nie problem wzory rozszerzyć tak, by szukały z 2 osobnych kolumn np. co piątą kolumnę - wicewersa częściej to potrzebne jeśli chodzi o wiersze...

poza tym chyba nawet nie wiesz jakie cuda można robić w Excelu za pomocą formuł tablicowych (wcale nie jest potrzebny VBA do zaawansowanych możliwości), tak jeśli chodzi o niestandardowe filtrowanie danych jak i obliczenia...

poza tym tak dużą liczbę danych nie lepiej by Ci było trzymać w Accessie??
1q2w3e4r
oo nie wiedziałem że taki program istnieje jak Access
Bo chodzi mi o to, że muszę połączyć dwie bazy danych po 800k wierszy, a następnie usunąć duplikaty. Czy access ma tez taka funkcję?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.