Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze scieżką do CRONA
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
krasnal31
Witam,

mam problem z uruchomieniem CRONA na firehost.pl. Nie wiem dokładnie jaka ma być ścieżka dostępu. Mam tutaj część ścieżki do tego pliku który ma sie uruchomić.

domains/dial-internet.pl/public_html/cron.php

Proszę mi powiedzieć, co ma być jeszcze przed domains.

Pozdrawiam
rocktech.pl
Witam.

Na serwerze odpal np.

1. echo realpath(__FILE__);

Możesz także wyświetlić tablicę serwer.
krasnal31
Witam,

chciałem, żeby na tydzień przed oddaniem książki przez użytkownika trafiła do niego informacja że zbliża sie termin oddania. Nie wiem jak ustawić tego crona, że by ten skrypt uruchamiał się jak pisałem na tydzień przed oddaniem książki dla odpowiedniego usera.
Może ktoś wie jak to wykonać?

<?php

//------------------------------------ zadanie wysylajace maile tydzien przed terminem oddania ksiazki -------------------------------------//

include("biblioteki/polaczenie.php");

echo $data1 = date("Y-m-d 00:00:00", strtotime("-1 month +1 week"));
echo '<br>';
echo $data2 = date("Y-m-d 00:00:00", strtotime("-1 month +8 day"));

echo '<br>';
echo '<br>';

$zapyt = "SELECT k.tytul, u.email, a1.autor_nazwisko nazw1, a1.autor_imie imie1, a2.autor_nazwisko nazw2, a2.autor_imie imie2 FROM ksiazki_wypozyczenia kw LEFT JOIN ksiazki k ON (kw.id_ksiazki = k.id) LEFT JOIN users u ON (u.id = kw.id_usera) LEFT JOIN autorzy a1 ON (k.autor = a1.autor_id) LEFT JOIN autorzy a2 ON (k.wspolautor = a2.autor_id) LEFT JOIN kategorie kat ON (k.id_kat = kat.id_kat) LEFT JOIN wydawnictwo w ON (k.id_wyd = w.id_wyd) WHERE `data` > '".$data1."' AND `data` < '".$data2."'";
$db_wynik=mysql_query($zapyt);

while($db_rekord=mysql_fetch_array($db_wynik)) {

$autor = $db_rekord['nazw1'].' '.$db_rekord['imie1'];
if($db_rekord['wspolautor'] > 0) $autor .= ', '.$db_rekord['nazw2'].' '.$db_rekord['imie2'];

$tytul = $db_rekord['tytul'];
$email = $db_rekord['email'];

echo $tresc = '<b>Przypominamy, iż za tydzień mija termin zwrotu książki:</b><br>"'.$tytul.'" - '.$autor.'<br><br>-- <br>System Internetowy';
echo $email.'<br><br>';

mail($email, "Przypomnienie", $tresc, "From: <dial-internet@wp.pl>\r\nContent-Type: text/html; charset=iso-8859-2\r\n");

}

?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.