longinus_torwaldzki
30.08.2011, 18:34:41
Witam,
sporo tu informatyków, myślę że na / po AGH też paru się znajdzie.
A problem mam prosty, tak się zastanawiam czy nie spróbować się zmierzyć z egzaminem na studia II stopnia informatyk AGH... Czasu jest już bardzo mało by chyba jakoś po 20 jest egzamin a z tego co szukałem w necie to materiału do przypomnienia jest baaardzo dużo... Znalazłem gdzieś w sieci coś takiego:
pytaniai teraz pytanie... (jeśli przekroczę etykietę lub regulamin to bardzo przepraszam), ale czy ktoś ma może dostęp do podobnego pliku z podanymi odpowiedziami?
z góry dziękuję
Longinus
Vhaeraun
30.08.2011, 23:23:00
Pytania na II stopień są jawne, więc powinny być na stronie katedry, gdzie chcesz studiować. Co więcej na niektórych kierunkach są jawne również odpowiedzi, więc warto poszukać.
Sprecyzuj na jaki wydział chcesz iść na informatykę, bo z tego co wiem, to co drugi wydział na AGH ma kierunek o nazwie informatyka
longinus_torwaldzki
31.08.2011, 07:26:28
Cześć, dzięki za odpowiedź,
interesuje mnie Wydział Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Elektroniki.
za pomoc moja dozgonna wdzięczność!
pozdr.
longin
longinus_torwaldzki -> to się zmierz. Samodzielnie. Studiuję tę informatykę na tym EAIE i nawet znam te pytania. Sęk w tym, że na wspomnianej informatyce nie ma miejsca dla takich cwaniaków - o to już dbają sami studenci. Pomagamy sobie, ale w uczciwy sposób.
A pytania są jawne, bo uczelnia ma obowiązek je opublikować. Publikowanie odpowiedzi to oszustwo.
Theqos
14.09.2011, 07:40:33
Chciałem ci pomóc, ale się zorientowałem, że to jest 85 stron pytań.
@Zyx
Pomagacie sobie poprzez przesyłanie odpowiedzi na wybrane pytania?
longinus_torwaldzki
16.09.2011, 14:30:12
Cytat
Longinus_torwaldzki -> to się zmierz. Samodzielnie. Studiuję tę informatykę na tym EAIE i nawet znam te pytania. Sęk w tym, że na wspomnianej informatyce nie ma miejsca dla takich cwaniaków - o to już dbają sami studenci. Pomagamy sobie, ale w uczciwy sposób.
Zyx nie irytuj się tak, przecież nie chcę zrobić ściągi tylko uzyskać odpowiedzi do jawnych, jak sam zauważyłeś pytań... Nie widzę innej możliwości łyknięcia tej wiedzy bo jej zakres to 3,5 roku i 7 ciężkich sesji na studiach inżynierskich.
Daiquiri
16.09.2011, 15:46:28
Cytat(longinus_torwaldzki @ 16.09.2011, 15:30:12 )

jej zakres to 3,5 roku i 7 ciężkich sesji na studiach inżynierskich.
Dlaczego zatem uważasz, że w porządku jest korzystać z gotowców?
longinus_torwaldzki
19.09.2011, 18:54:23
Kod
Dlaczego zatem uważasz, że w porządku jest korzystać z gotowców?
Nie wiem co rozumiesz przez słowo gotowiec. Nie jest to przypadkiem gotowa, napisana praca, podłożona na egzaminie? Z resztą mniejsza o to. Odpowiedzi na te pytanie to nie jest wiedza tajemna. Nie widzę nic złego w tym, że ktoś zebrał taką wiedzę i zestawił w jeden dokument. Przecież czy nauczę się do egzaminu z wykorzystaniem takiego czy z innego dokumentu to nie ma znaczenia.
Z resztą proponuję zamknąć ten temat. Rozumiem, że raczej pomoc nie zostanie udzielona.
pozdr.
Daiquiri
20.09.2011, 14:50:59
A gotowy zestaw odpowiedzi nie jest gotowcem? Sam pisałeś, że zakres wymaganej wiedzy odpowiada "3,5 roku i 7 ciężkich sesji na studiach inżynierskich". Zgadzam się co do tego, że nie jest to wiedza tajemna. Zupełnie nie zgadzam się jednak z tym, że nauka z tego czy tamtego nie robi różnicy. Owszem robi - w pierwszym przypadku bazujesz na opracowaniu, nad którym ktoś się napracował, a w drugim - skorzystasz z gotowego opracowania.
longinus_torwaldzki
20.09.2011, 17:59:01
W porządku, twierdzisz, że z jednych materiałów mogę się uczyć a z drugich już mi nie wolno to na prawdę sam musisz być świętszy od papieża. Osobiście uważam, że mogę się uczyć ze wszystkich dostępnych materiałów jeśli tylko nie są one ukradzione. Jeśli ktoś więc przygotował zestawienie odpowiedzi do pytań i udostępnił w sieci - według mnie nie ma problemu. Rozumiem jednak, że Ty byś mi tych materiałów nie przekazał - rozumiem, szanuję, pozdrawiam.
longin
Daiquiri
20.09.2011, 19:00:43
Daruj sobie proszę osobiste wycieczki. Gdybym stwierdziła, że nie masz wolności w poszukiwaniu gotowych treści - uważasz, że temat byłby dalej otwarty? Wydaje mi się, że każdy średnio rozgarnięty, (przyszły) student, powinien samodzielnie zdobyć potrzebną wiedzę. Jednak decyzję o tym jak to zrobisz, pozostawiam przecież Tobie. Tyle w temacie.
Mackos
20.09.2011, 19:14:52
Jeszcze ja się odniosę do tego tematu.
Jeśli to miałoby być testem na I-szy rok, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć.
Ale otrzymując gotowca na odpowiedzi, z których absolutnie nic nie kumasz jest całkowicie nie fair, z tego względu że wykończy Cię pierwsza sesja,
i tym sposobem zabierasz możliwość dostania się innej osobie na ten kierunek, a to już jest złe.
Pomijam już fakt że na agh to sztuka gimnastyka dostać się i utrzymać na informatyce
longinus_torwaldzki
26.09.2011, 14:42:08
Cytat
longinus_torwaldzki -> to się zmierz. Samodzielnie. Studiuję tę informatykę na tym EAIE i nawet znam te pytania. Sęk w tym, że na wspomnianej informatyce nie ma miejsca dla takich cwaniaków - o to już dbają sami studenci. Pomagamy sobie, ale w uczciwy sposób.
Zyx, będziesz musiał mnie zdzierżyć bo się udało:) Tym co chcieli pomóc dziękuję tych co nie chcieli pozdrawiam.
longin
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.