mam problem z prasowaniem pliku xml. Ładuję plik xml za pomocą simplexml_load_file(). W pliku xml znajduje się fragment:
<zdjecia> <1>true</1> <2>true</2> <3>true</3> <4>true</4> <5>true</5> <6>true</6> <7>true</7> <8>true</8> <9>true</9> <10>true</10> <11>true</11> <12>true</12> <13>true</13> <14>true</14> <15>true</15> </zdjecia>
odpalając skrypt wywala mi error:
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: ./dane.xml:10: parser error : StartTag: invalid element name in /www/skrypt.php on line 15
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: <1></1> in /www/skrypt.php on line 15
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: ^ in /www/skrypt.php on line 15
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: ./dane.xml:10: parser error : expected '>' in /www/skrypt.php on line 15
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: <1></1> in /www/skrypt.php on line 15
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: ^ in /www/skrypt.php on line 15
skrypt.php on line 15 - to funkcja simplexml_load_file()
Kiedy natomiast z pliku xml wywalę ten fragment to skrypt działa poprawnie. Rozumiem, że chodzi tutaj o tagi <1></1> itd. bo jak zamieniłem na na <z1></z1> itd. to również chodziło dobrze.
Jak mogę rozwiązać ten problem, żeby odczytywał tagi <1></1> a nie wywalał error.