Witam,
Dostałem ostatnio telefon HTC Wildfire i jedna rzecz niestety trochę mnie przerasta - automatyczne aktualizacje. 80% czasu spędzam w zasięgu jakiejś sieci wifi - chciałbym aby wtedy wszystkie automatyczne aktualizacje hulały w najlepsze. Natomiast gdy będę poza zasięgiem wifi chciałbym aby telefon nie pobierał zbędnych danych. Aktualnie udało mi się osiągnąć następujące efekty:
- mogę wyłączyć transmisję danych całkowicie - ale to mnie nie zadowala, bo lubię sobie ściągnąć pocztę/przeczytać coś w sieci gdy np. stoję w kolejce w sklepie
- mogę wyłączyć wszelkie aktualizacje - niestety wtedy nawet jak jestem w zasięgu wifi to nic się nie synchronizuje. Tymczasem jednak chciałbym mieć na telefonie aktualną pogodę czy moje zadania zaimportowane z kalendarza Google
Niby jest programik wifisync, który wnioskując po opisie powinien robić to co chce - czyli pozwalać na aktualizacje tylko po wifi, ale niestety nie działa. Niezależnie od ustawień pobiera i tak wszystko co chce. Znacie może jakieś inne rozwiązania tego problemu?