Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: javascript developer - zarobki w Warszawie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
gecior
Cześć. Od 4 lat zajmuję się profesjonalnie projektowaniem grafiki oraz kodowaniem html/css/javascript. Za sobą mam wiele poważnych projektów.

Pytanie dotyczy pieniędzy jakie jest w stanie zarobić człowiek znający biegle javascript z jquery, który znajdując pracę zajmuje się głównie JS z odrobiną html/css. Chodzi mi o stolicę.

Czy zarobki w niektórych firmach na poziomie 5000-6000 netto są realne ? Pytanie skierowane jest do frontendowców wink.gif
hwao
Osobiście spotkałem się parę razy z takimi ofertami w Krakowie, raz nawet sam szukałem człowieka na takie stanowisko.
Zarobki +5tyś zł netto plus jakieś karnety siłownia/basen/kino/ect są jak najbardziej możliwe, ale mocno to zależy od Twoich obecnych umiejętności, jak i nabywaniu nowych. W "Polskich firmach" trochę ciężko ciężej o taką posadę, dużo lepiej szukać w zagranicznych z oddziałami w Polsce.

Podejrzewam że w Warszawie będzie więcej takich firm, ale też na rynku więcej osób, także ciężko mi ocenić.
#luq
Nie wydaje mi się, żeby biegła znajomość jQuery kwalifikowała do objęcia stanowiska javascript developera.
Jeśli ktoś już zatrudnia taką osobę to znaczy, że firm skupia się na projektach z głównym nakierowaniem na frontend a takie projekty nie wymagają jedynie znajomości js`a na poziomie dość prostego frameworka jakim jest jQuery, do zaawansowanych rzeczy raczej nie używałbym jQ. Wydaje mi się, że potrzeba naprawdę solidnej wiedzy nt. czystego js`a, dobrego nowoczesnego css`a, takich technologi jak WebGL, czy node.js a także wiadomości na temat przeglądarek które często mogą mieć odchyły od normy wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.