Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stancja/mieszkanie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
MateuszS
Hey, zarało matura potem jakieś studia, mam pytanie, czy jest możliwość taka że wynajmuję mieszkanie (np. w bloku) wyłącznie dla siebie i płacę jakimś właścicielom? W sensie zależy mi żeby nie płacić 200tys za kupno ale max kilka set/tys/mc za wynajem. Chodzi mi też o to żeby mieszkać samemu bo nie lubię się dzielić party.gif

Sory że taki pytanie trochę z kosmosu no ale wiecie, chciałbym sobie mieszkać podczas studiowania sam i nie wydawać na to milionów, których nie oszukujmy się - nie mam.
Spawnm
Da się winksmiley.jpg
vokiel
Szukaj pod hasłem kawalerka
MateuszS
To już zapytam, jakie są koszty takiej kawalerki, metraż (wiem że rewelacji w tym względzie nie ma z tego co przeczytałem z linku vokiel'a ale to akurat nie ważne), rozumiem że jest łazienka i kuchnia? Mieszkam sam, bez obcych ludzi, właściwie praktycznie all mam dla siebie? Mieliście z tym styczność?
outsider
Koszt zależnie od lokalizacji(centrum itp.), metrażu i stanu mieszkania. Najlepiej wpisz w google "<miasto> mieszkania" w wyszukiwarce wybierz "1 pokojowe/kawalerki" przejrzyj wszystko to będziesz miał lekkie rozeznanie w temacie. Masz kuchnie(zazwyczaj połączona z pokojem), łazienkę, mieszkasz sam + sąsiedzi smile.gif do kwoty miesięcznej musisz doliczyć media, prąd, gaz, nie wiem czy woda.
MateuszS
I rozumiem taką kawalerkę mogę wynająć na cały okres studiów? Tj. np 4-5 lat? (no chyba że znajdę coś lepszego w międzyczasie, chodzi mi teoretycznie)
ADeM
Zazwyczaj tak. Poszukaj tak jak pisał ~outsider, bo zadajesz pytania, na które odpowiedzi spotkasz na pierwszej lepszej stronie ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.