Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pojawia mi się iframe znikąd
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
vingar
Witam.
Tak jak w temacie pojawia mi się iframe znikąd, tylko w safari i chrome. Jest to spowodowane captcha google, jej skrypt:
  1. <div id="data2">
  2. <div id="overtextarea">Captcha</div>
  3. <div id="captcha">
  4.  
  5.  
  6. <div id="recaptcha_widget" style="display:none">
  7.  
  8. <div id="recaptcha_image"></div>
  9. <div class="recaptcha_only_if_incorrect_sol" style="color:red">Incorrect please try again</div>
  10.  
  11. <div id="data">
  12. <div id="overtextarea"><span class="recaptcha_only_if_image">Enter the words above:</span></div>
  13.  
  14. <div id="textarea"><input type="text" id="recaptcha_response_field" name="recaptcha_response_field" /></div>
  15.  
  16.  
  17. <div id="getanothercaptcha"><a href="java script:Recaptcha.reload()" style="text-decoration:none;">Get another captcha</a></div>
  18. </div>
  19.  
  20. </div>
  21.  
  22. <script type="text/javascript"
  23. src="http://www.google.com/recaptcha/api/challenge?k=6LdTDMASAAAAAPhiOoQdZdDU1gcoBBqX3Lni7G-5">
  24. </script>
  25. <iframe src="http://www.google.com/recaptcha/api/noscript?k=6LdTDMASAAAAAPhiOoQdZdDU1gcoBBqX3Lni7G-5"
  26. height="300" width="500" frameborder="0"></iframe><br>
  27. <textarea name="recaptcha_challenge_field" rows="3" cols="40">
  28. <input type="text" name="recaptcha_response_field"
  29. value="manual_challenge">
  30.  
  31. </div>
  32. </div>

Powoduje on pojawienie się iframe który obniża mi stopkę i jest w kolorze białym, czyli innym niż tło strony które mam zrobione przez diva, ma to na celu wyświetlanie pod stopką białego pola.
  1. <iframe src="about:blank" style="height: 0px; width: 0px; visibility: hidden; border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-width: initial; border-color: initial; ">This frame prevents back/forward cache problems in Safari.</iframe>
lejs
Wygląda na rozwiązanie jakiegoś buga w safari. Wadzi visability:hidden, jak dla mnie powinno być display:none. Jest pare wyjść, poprać javascript i poszukać w nim coś co dodaje tego iframe, potem używać z dysku. lub dać wszystkim i frame class np. class="myIframe" i potem w sylach , iframe {display:none;} iframe.myIframe{display:block;}
Kartofelek
Mi to wygląda jak brak JS ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.