Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Notepad ++
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wyshka
Witam,

nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam topic, ale chciałam się dowiedzieć w jaki sposób w notepad ++ można dodać znak $ na końcu linii, z uwagi że plik zawiera dużo produktów nie da rady wpisywać z palca. Znajomy sugerował wyświetlenie na końcu lini znaków LF CR, tylko nie powiedział co dalej. Jak widać nie znam notepada ,więc proszę o wyrozumiałość i odpowiedź.

Pozdrawiam
potreb
Wspaniały notepad++ umożliwia zamianę ciągów poprzez regex, przynajmniej ja tak robiłem i dzięki temu udało mi się zaoszczędzić wiele czasu.

Znalazłem.
Prosta sprawa. Klikasz w notepad++ ctrl + f, wybierasz zamień. Szykany tekst wpisujesz \n, zamień na dolar - tryb szukania rozszerzony. Raz działa a raz nie, może lepiej regex
vokiel
Chcesz dopisać? To tak:
1. Ctrl + f
2. Zakładka "Zamień"
3. Zaznacz "Tryb szukania" jako "Rozszerzony (\n, \r ....)
4. W pole "Szukany tekst" wpisz \n
5. W pole "Zamień na" wpisz $\n
6. Kliknij "Zamień wszystkie"

Jeśli nie zadziała, to może znaki nowej linii masz inne. Możesz też skopiować pusty ciąg po pierwszym wierszu (po ostatnim znaku) aż przed pierwszy znak następnego wiersza i wtedy Zrobić punkty 1, 2, 4, 5, 6
potreb
Szybciej będzie poprzez wyrażenia regularne. Tryb szukania: wyrażenia reg.

Szukasz: ^(.*)$
Zamieniasz na: \1$
wyshka
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Vokiel Twoja metoda jest chyba najbardziej skuteczna, ale wstawia mi @ miedzy LF a CR . Oto fragment linijki :296$Tipsy french 100szt.$12.00$1$0$$<p>Tipsy french, klasyczna linia uśmiechu, krotka kieszonka, ładnie wymodelowane. Wykonane z dobrego <span style="text-decoration: underline;"><a href="296,tipsy-french-100szt..html">więcej</a></span></p>$$$4$$12.00$$$ i to właśnie tu muszę dodać tego "czwartego " $

jest tam kto ? smile.gif To naprawdę dla mnie bardzo ważne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.