Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Prosty CMS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cent4
Witam.
Potrzebuje mega prostego systemu CMS.
Mam zrobioną stronę ale człowiek chce mieć możliwość edytowania jednej podstrony.
Więc ten system musi być mega prosty - może być oparty nawet o pliki - a nie bazę danych?
cniak
http://www.fabrykaspamu.pl/pikocms/#demo
cent4
piko jest ok, ale jeszcze potrzeba czegoś co jest podobne do edytora tekstu (wygrubienia, pochylenia, zwiększanie czcionki itp.)
Mephistofeles
TinyMCE
cent4
ok. tinymce jest wporządku ale jak go obsługiwać - chcę dać tylko userowi możliwość edycji jednego pliku - czytałem manuala i wszędzie pisze, żeby dodać do strony info o javascripcie i ok - tyle tylko, że zawsze widzi mi funkcję edytora dla tej podstrony :-(
andrzej_
Bo musisz zrobić oddzielną stronę, a w niej skrypt który załaduje ci do pola tekstowego (w tym wypadku już pod tinymce) zawartość pliku do edycji.
cent4
OK. A jak zrobić, żebym miał np. podzielone okno (to wiem jak zrobić) i w nim:
po lewej listę plików strony (pliki html i php), a po prawej edytor np. tinymce.
Kliknę sobie na plik i otworzy mi się w edytorze?
Czy ktoś kiedyś robił coś takiego?
rocktech.pl
Kiedyś trafiłem na cushycms. Bez bazy - wymaga tylko nadania klas odpowiednim elementom w plikach HTML.

PS. Nie testowałem tego CMS'a ! Obejrzy film na stronie wydaje mi się, że to rozwiązanie ci podpasuje.
cent4
Już prawie blisko - super system, tyle tylko, że jest on hostowany, a ja chcę go w formie osobnej aplikacji, którą będę mógł sam umieścić w folderze strony www danego klienta...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.