Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Atak DDoS na jeden z darmowych hostingów zagranicznych
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bolverk
Posiadam darmowe konto na www.000webhost.com i od wczorajszego wieczora zaczęły się problemy z jego dostępnością. Ot, wbudowany serwer FTP zaczął wywalać błędy o zresetowaniu połączenia, lub niemożności połączenia się z nim. Gdy dziś zajrzałem na moje konto oto co ujrzałem na pierwszym miejscu na stronie:

Cytat
Server #xx is under the DDOS attack (IP Nullrouted)
We have just received a HUGE (over 3GB/s incoming traffic) DDoS attack targeting the Server #xx . Our CISCO guard firewall was unable to handle such attack, so one of the server IP address - xx.xxx.xxx.xx was disabled (all the rest websites on this server are working fine).

If your website is using this IP (due to unique IP rotation system only 3% websites are using this IP) it will be unavailable for the next 6 hours. As soon attack will subside, this IP address will be enabled and your website will start working again. We thank you for your patience and understanding.

Nie proszę o tłumaczenie powyższego cytatu, umiem angielski na tym poziomie aby zrozumieć co się dzieje.

Niewiele czytałem o atakach DoS(Denial of Service) które przeciążają serwery, ale ten atak to chyba skoordynowane działanie większej liczby osób. Kogoś lepiej zorientowanego proszę o jakiekolwiek wyjaśnienie.
Damonsson
Podejrzewam kosmitów.
Fifi209
Cytat
(over 3GB/s incoming traffic)

Nie dziwić się, że zapchało ich.

Jak dla mnie to był atak z baaardzo wielu komputerów, aby wygenerować tak wielki ruch.

@up
Zabłysnąłeś swoją inteligencją.
Crozin
Po pierwsze: chodzi o atak DDoS, nie DoS. A zauważając już tę różnicę, możesz spokojnie odpowiedzieć na swoje pytania: http://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.