Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: serwer php co polecacie?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Maciek1705
Witam serdecznie nie wiem czy dobrze umieściłem temat jeśli nie to z góry przepraszam. Mam do Was pytanie o tuż zrobiłem sobie stronę www składa się z 8 podstron. Wszystkie strony oprócz dwóch są zapisane jako xhtml dwie są zapisane jako php są odpowiedzialne za formularz kontaktowy. Testowałem strony u siebie na XAMPP wszystko działa jak należy. Pytanie jest takie jak taką stronę umieścić w sieci? Czytałem że należy wykupić domenę a później znaleźć hosting jak się to wszystko zrobi to pliki przerzuca się total comanderem. Nigdy nie umieszczałem stron w sieci stąd te pytanie czy można kupić domenę z hostingiem? Jakie serwery polecacie, musi być nie zawodny i stosunkowo tani czy znacie coś w tym stylu? Proszę o pomoc gdyż z tego tematu jestem całkowicie zielony:D Pozdrawiam.
gorden
no to tak.. domeny takie jak .pl , .com etc sa platne.. za darmo mozesz uzyskac domeny takie jak .tk , lub nalezace do hostingu - np. cba.pl
pliki wrzucasz/edytujesz wlasnie total commanderem lub przez serwery ftp - tutaj takze mozna skorzystac z cba.pl. hostingi jak i domeny sa platne i darmowe.. hosting taki jak cba.pl oferuje duzo i 100% za darmo, jedynym szkopulem darmowych hostingow sa reklamy. hostingi platne oferuja to, co wspomniane cba + brak reklam i kilka innych rzeczy. jesli wezmiesz sobie cos darmowego, np. zrobisz konto na cba.pl to uzyskasz hosting + domene wspomniana. mozna pozniej dostac do tego domene/alias , zarzadzany przez ten serwer (np. zrobisz stone strona.cba.pl to zamienisz ja na strona.tl za darmo, na pl odplatnie). no i to chyba tyle, na ewentualne pytania odpowiem
everth
Tych tematów tutaj jest z co najmniej setka.
Maciek1705
czytałem większość z tych linków o hostingu na tym forum. Chciałem się dowiedzieć co by było najlepsze dla mnie bo całe strony itp zajmą mniej niż 100mb baz danych nie mam i nie przewiduje. Jedyne co to chciałem mieć konto pocztowe na owym serwerze no i stronę bez reklam, myślałem o home.pl ale tam to mają aż nadto miejsca na dysku heh;-) stąd moje pytania. Za wszelkie porady dziękuje:D
bolverk
000webhost oferują darmowy hosting. Dla jednego konta można mieć wiele stron. Na stronie głównej jest dokładnie opisane co jest oferowane w darmowym hostingu. Ale tak jak to jest z darmowymi hostingami, i ten posiada ograniczenia. Nie tylko do pewnych funkcji PHP, ale i pewnych zmiennych superglobalnych np. nie ma dostępu do zmiennej $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] ale nauczyłem się z tym żyć smile.gif
Strona nie posiada reklam.
gigzorr
Cytat(Maciek1705 @ 22.08.2010, 16:32:30 ) *
Witam serdecznie nie wiem czy dobrze umieściłem temat jeśli nie to z góry przepraszam. Mam do Was pytanie o tuż zrobiłem sobie stronę www składa się z 8 podstron. Wszystkie strony oprócz dwóch są zapisane jako xhtml dwie są zapisane jako php są odpowiedzialne za formularz kontaktowy. Testowałem strony u siebie na XAMPP wszystko działa jak należy. Pytanie jest takie jak taką stronę umieścić w sieci? Czytałem że należy wykupić domenę a później znaleźć hosting jak się to wszystko zrobi to pliki przerzuca się total comanderem. Nigdy nie umieszczałem stron w sieci stąd te pytanie czy można kupić domenę z hostingiem? Jakie serwery polecacie, musi być nie zawodny i stosunkowo tani czy znacie coś w tym stylu? Proszę o pomoc gdyż z tego tematu jestem całkowicie zielony:D Pozdrawiam.

ja zawsze kupuje domeny w linuxpl.com.nigdy nie mialem problemu , tanie są. a hosting to w proserwer.pl jak strona taka z mniejszych 3zl np. hosting najtanszy.
Maciek1705
Dziękuje za wskazówki co do hostingów i serwerów, na pewno wybiorę coś z tych co poleciliście.
Quantum
z hostingów mogę polecić ten co mam w stopce, więcej napisałem o nim w tym temacie.
lobopol
ovh.pl i 1and1.pl mają właśnie promocje i dają całkiem ciekawy serwer wirtualny za darmo z domeną pl na 2 lata tylko radzę regulaminy przeczytać (choć większych kruczków nie ma)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.