Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: windows 7 - zawiesza się przy ładowaniu systemu
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Spawnm
Witam, od kilku dni na innym kompie mam w7 , nowy oryginalny.
Dziś pojawił się problem z nim, mianowicie po włączeniu kompa ładuje się system prosi o hasło i bum zawiesza się albo pokazując działający kursor na czarnym tle albo obraz ładowania systemu... Dodam że nie zdążyłem na nim jeszcze nic zainstalować ani pobrać , jedynie z gmaila i forum korzystałem ...
Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić aby znowu system zaczął działać ?
erix
  • jakie sterowniki? (systemowe, dedykowane, WHQL?)
  • w trybie awaryjnym to samo?
  • jak odłączysz/powyłączasz wszystko prócz grafiki i klawiatury, to działa?
  • chkdsk /r na partycji systemowej z konsoli odzyskiwania pomaga?
  • jeśli możesz się dostać do trybu awaryjnego, co masz w logach systemowych? eventvwr.msc
Spawnm
Cytat(erix @ 17.08.2010, 12:24:24 ) *
  • jakie sterowniki? (systemowe, dedykowane, WHQL?)
  • w trybie awaryjnym to samo?
  • jak odłączysz/powyłączasz wszystko prócz grafiki i klawiatury, to działa?
  • chkdsk /r na partycji systemowej z konsoli odzyskiwania pomaga?
  • jeśli możesz się dostać do trybu awaryjnego, co masz w logach systemowych? eventvwr.msc

@jakie sterowniki? (systemowe, dedykowane, WHQL?)
systemowe
@w trybie awaryjnym to samo?
awaryjny działa
@ak odłączysz/powyłączasz wszystko prócz grafiki i klawiatury, to działa?
to laptop
@chkdsk /r na partycji systemowej z konsoli odzyskiwania pomaga?
nie.
@jeśli możesz się dostać do trybu awaryjnego, co masz w logach systemowych? eventvwr.msc
zdarzenie 7001, service control manager:
usługa listy sieci zależy od usługi rozpoznawanie lokalizacji w sieci, której nie można uruchomić z powodu:
uruchomienie nie powiodło się.
erix
Cytat
@ak odłączysz/powyłączasz wszystko prócz grafiki i klawiatury, to działa?
to laptop

Ale sieć możesz wyłączyć.

Cytat
@jeśli możesz się dostać do trybu awaryjnego, co masz w logach systemowych? eventvwr.msc
zdarzenie 7001, service control manager:

Hmm, to pozostaje bootowanie różnicowe - któraś usługa musi się żreć.

A z tego, co pamiętam, to co najmniej dwie startują w trybie opóźnionym - Windows Update i BITS. Więc - głośno myśląc - może być coś z siecią. Spróbuj je komlpetnie wyłączyć w trybie awaryjnym i wystartować bez obsługi wbudowanych sieciówek (powinieneś mieć odpowiedni przycisk na obudowie).
Wykrywacz
Albo w awaryjnym po prostu wyłącz od nich usługi. msconfig -> usługi
erix
Posty zachciało Ci się nabijać? Przecież napisałem, żeby wyłączyć... -__
Wykrywacz
Ale napisałeś że za pomocą przycisków "(powinieneś mieć odpowiedni przycisk na obudowie)", natomiast ja dodałem jak można to zrobić programowo. Dla ciebie to oczywiste dla Spawnmy pewnie też, dla kogoś kto będzie z podobnym problemem googlował albo szukał nie koniecznie. Skoro jest kilka sposobów to czemu ich wszystkich nie wypisać... smile.gif
darophp
PS. Jak masz oryginalną płytkę, to możesz ją odpalić i za jej pomocą skorzystać z "Napraw" - coś takiego ... Zaraz przed instalacją. Naprawia uruchamianie systemu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.