jagon
2.07.2010, 18:30:25
Witam, Pisze w dość nietypowej sprawie. Przejdę od razu do rzeczy, chcę korzystać na swoim serwerze www z webmaila. Sprawa jest tego rodzaju, że serwerem poczty obsługującym wiadomości jest darmowa poczta o2.pl. Łączę się za pomocą mojego webmaila z pocztą o2 bez problemu, wiadomości są pobierane z serwera o2 i zapisywane na moim serwerze, dopiero wtedy mogę odczytać wiadomości. Tutaj właśnie pojawia się problem, nie chcę, aby webmail obierał a następnie zapisywał wiadomości na serwer, chcę, aby wiadomości (a konkretnie załączniki) były bezpośrednio wyświetlane i pobierane bezpośrednio z serwera o2.
Jest ktoś w stanie rozwiązać tą kwestię? Liczę na odpowiedzi, pozdrawiam.
vokiel
2.07.2010, 20:44:50
Tak, zamiast zapisywać na serwer i dopiero wtedy wyświetlać, niech od razu wyświetla.
A tak poza tym, to jak sobie wyobrażasz, że Ci odpowiemy? Nie wiemy jakiego webmaila używasz, w jaki sposób łączysz się z pocztą na o2, jak pobierane są wiadomości itd... itd. Nie napisałeś żadnych konkretów.
Możesz łączyć się przez IMAP i Twój webmail może operować bezpośrednio na poczcie o2.
jagon
2.07.2010, 23:43:34
Używam webmaila o nazwie "AfterLogic WebMail Pro"
http://www.afterlogic.com/webmail-clientnie skupiam się konkretnie na nim, gdyż zależy mi głównie na tej funkcji (pobierania bezpośrednio z serwera o2).
Łączę się tak samo jak na outlooku, podając pop3 i smtp (poczta.o2.pl)