Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Div w div marginesy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
set4812
Pisze wyglad strony przykładowy na własne cele mam gotowy szablon menu tresci i panelu boncznego. Chce aby w trescie wyswietlały sie np newsy. DLatego potrzebuje wstawic w Diva tresci 3 inne div pierwszy odpowiedzialny za obramowanie i połozenie 2 nick uzytkowanika który wstawił news oraz treść newsa. Mam wszystko ładnie tylko ten div odpowiedzialny nie działa. Oto jego kod
  1. echo '<div style="
  2. width:500px;
  3. border:double;
  4. margin-left:5px
  5. margin-right:5px;"';

A oto kod diva w którego wstawiam
  1. #TRESC {
  2.  
  3. margin-top:10px;
  4. border: double;
  5. margin-left: 210px;
  6. margin-right: 210px;
  7. background-color: #fff;
  8. margin-bottom:10px;
  9. }

Mam problem z wypozycjowanawiem wewnetrzego diva prosze o pomoc
lepmajster
zjadles > w echo.
set4812
Ale to i tak nic nie naprawia tongue.gif
lepmajster
Cytat(set4812 @ 23.06.2010, 13:54:15 ) *
Ale to i tak nic nie naprawia tongue.gif

a gdzie pozniej zamykasz tego diva?
Bo w kodzie </div> nie widze.
po drugie, te twoje style odwoluja sie do id="TRESC", ale takze nie widze takiego elementu w kodzie.
set4812
Cytat(lepmajster @ 23.06.2010, 13:59:17 ) *
a gdzie pozniej zamykasz tego diva?
Bo w kodzie </div> nie widze.
po drugie, te twoje style odwoluja sie do id="TRESC", ale takze nie widze takiego elementu w kodzie.

Mhmm prosze
  1. <div id="TRESC"><?php if(!isset($_GET['id'])) include ('news.php'); else {
  2. $s=$_GET['id'].'.php';
  3. include $s;}?></div>
  4.  

Teraz pisze ten news.php a div jest zamkniety cały kod news.php
  1. <?php
  2. $link = mysql_connect('localhost', 'root', '');
  3. $result = mysql_select_db('forum');
  4. $query= 'SELECT * FROM news';
  5. $z=mysql_query($query);
  6. echo '<div style="
  7. width:500px;
  8. border:double;
  9. margin-left:15px
  10. margin-right:15px;">';
  11. while ($row=mysql_fetch_assoc($z))
  12. {
  13. echo '<div style="
  14. margin-top:10px;
  15.  
  16. width: 200px;
  17. float: left;
  18. overflow: hidden;
  19. position: relative;
  20. background-color: #ccc;
  21. margin-bottom:10px;">';
  22. $query= 'SELECT * FROM uzytkownicy WHERE id='.$row['idu'].'';
  23. $z=mysql_query($query);
  24. while ($row1=mysql_fetch_assoc($z)){
  25. echo $row1['login'];}
  26. echo '</div>';
  27. echo '<div style="
  28. margin-top:10px;
  29.  
  30. margin-left: 210px;
  31. margin-right: 210px;
  32. background-color: #fff;
  33. margin-bottom:10px;">'; echo $row['tresc'];
  34. echo '</div></div>';
  35.  
  36. }?>
lepmajster
Nie masz czasami tego wrzuconego na serwer?
Bylo by latwiej, gdybys podal link.

Poza tym session_start() dajesz na samym poczatku pliku index a nie w includowanym - taka mala uwaga.
Druga uwaga, to style rob w sekcji <head> kod jest o niebo czytelniejszy.

Kolejny EDIT: A moglbys chociaz opisac co dokladnie "nie dziala"?

Nastepny EDIT: Czy czasami w ostatnim divie nie powinno byc clear:left; ?
set4812
Przeniosłem na serwer tongue.gif specjalnie tongue.gif
docikisp.cba.pl login i haslo admin tongue.gif

Ma byc co takiego

|-------------|
| --------- |
| | news | |
| ---------- |
|--------------

Nie znam za dobrze css:P
lepmajster
Cytat(set4812 @ 23.06.2010, 14:22:42 ) *
Przeniosłem na serwer tongue.gif specjalnie tongue.gif
docikisp.cba.pl login i haslo admin tongue.gif

Ma byc co takiego

|-------------|
| --------- |
| | news | |
| ---------- |
|--------------

Nie znam za dobrze css:P

No i co ja mam niby z tym zrobic, wyswietla mi sie strona z cms'em fusion'a?
A ten login i haslo to niby po co i gdzie mam to wpisac, skoro mi wywala blad ze zle haslo albo login?
set4812
sorry tongue.gif docikisp.cba.pl/projekt tongue.gif
Chce tą ramke gdzie jest news wypozycjowanowac ładnie, a ten div gdzie wyswietla sie nick da sie rozciagnac na do wysokosci newsa??
lepmajster
Cytat(set4812 @ 23.06.2010, 14:30:21 ) *
sorry tongue.gif docikisp.cba.pl/projekt tongue.gif
Chce tą ramke gdzie jest news wypozycjowanowac ładnie, a ten div gdzie wyswietla sie nick da sie rozciagnac na do wysokosci newsa??

narysuj w paint o co ci chodzi dokladnie, jak ma to wygladac, bo teraz nie kapuje - moze poprostu cos ze mna nie tak?
set4812


Bry te newsy musza byc wewnatrz w ramce innego diva.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.