Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF][ZendFramework]Zend Framework - start!
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
el Santiago
Chcę się nauczyć korzystać z ZF, potrzeba mi do tego paczki z: wszystkimi katalogami, z biblioteką Zend i to tak skompilowaną, że działa.

W tej chwili po próbach rozruszania ZF Quick start doszedłem tylko do tego, że pliki Zend wywołują błędy: Warning: require_once(Zend/Loader/Autoloader.php) chociaż ten plik tam jest! ;/

Generalnie mam dość tego, jest jakaś paczka: skopiuj i działaj? Bo zf.bat wymaga w windows paru konfiguracji a nie mam opisu step by step ;/
yevaud
chcesz skompilowanego ZF ?
-=Peter=-
Najprawdopodobniej w pliku głównym (index.php?) nie masz dodanej ścieżki (include_path) do folderu z klasami ZF lub jest podana zła ścieżka.

Z całym szacunkiem, ale jeśli masz problemy z odpaleniem frameworka to oszczędź sobie nerwów i odpuść przynajmniej na jakiś czas, najpierw naucz się podstawowych, fundamentalnych rzeczy (np. tego że php jest językiem interpretowanym, a nie kompilowanym), wtedy do tego problemu będziesz mógł wrócić.
el Santiago
Cytat(-=Peter=- @ 20.06.2010, 23:22:58 ) *
Z całym szacunkiem, ale jeśli masz problemy z odpaleniem frameworka to oszczędź sobie nerwów i odpuść przynajmniej na jakiś czas, najpierw naucz się podstawowych, fundamentalnych rzeczy (np. tego że php jest językiem interpretowanym, a nie kompilowanym), wtedy do tego problemu będziesz mógł wrócić.

Do zamknięcia w takim razie, autochtoni wiedzą lepiej, bo oczywiście ja próbowałem kompilować każdy plik .php wszerz i wzdłuż, ostatni raz notatnikiem (biggrin.gif) ale ciągle nie wychodzi. Hm...
darko
Przeczytaj chociaż trzy pierwsze wyniki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.