Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: certyfikat z php na www.w3schools.com czy to dobry pomysł?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lamcpp
witam, pewnie każdy z Was zna stronę: www.w3schools.com, oferuje ona certyfikaty z PHP, XML, HTML itp.
Czy ktoś z Was ma już taki certyfikat, czy warto w to inwestować?
oraz przede wszystkim czy jest to certyfikat na papierze, i czy jest akceptowany przez pracodawców?
Co o tym sądzicie? wiem że w3schools ma juz pewną renomę ale czy warto ten certyfikat robic? dodam że kosztuje 75 dolarów(egzamin)
Mefiuu
Nie mam takowego i nie zanosi się żebym inwestował. To jest po prostu banalne, całkowite podstawy, za 1 razem rozwiązałem tamten test na 100% a dopiero się uczę... Według mnie nie warto, nie wiem co inni sądzą.
lamcpp
a jakiś inny bardziej uznany certyfikat?
ECDL
Prosoft Certified Internet Webmaster (CIW) Professional
CompTIA i-Net+ ?
icetique
ECDL to chyba jak chcesz w biurze jako sekretarka pracować.
erix
Cytat
ECDL

Huh, podstawy podstaw, chyba na to nikt nie zwraca uwagi...

Co do dwóch pozostałych - pierwsze słyszę.

Jak chcesz się certyfikować z PHP, to sobie daruj wszystkie inne oprócz Zend. Nie wiem, w jakich warunkach są przeprowadzane w przypadku innych, ale jeśli chodzi o ZCE, to testy są dość wiarygodne ze względu na rygor egzaminów. winksmiley.jpg
Pawel_W
Cytat(erix @ 17.05.2010, 21:41:36 ) *
Huh, podstawy podstaw, chyba na to nikt nie zwraca uwagi...

Co do dwóch pozostałych - pierwsze słyszę.

Jak chcesz się certyfikować z PHP, to sobie daruj wszystkie inne oprócz Zend. Nie wiem, w jakich warunkach są przeprowadzane w przypadku innych, ale jeśli chodzi o ZCE, to testy są dość wiarygodne ze względu na rygor egzaminów. winksmiley.jpg

właśnie, ciekawiło mnie zawsze jak to wygląda, to jest test online czy co? no bo przecież chyba nie trzeba jechać gdzieś zdawać tego egzaminu smile.gif
Fifi209
Cytat(Pawel_W @ 17.05.2010, 22:53:20 ) *
właśnie, ciekawiło mnie zawsze jak to wygląda, to jest test online czy co? no bo przecież chyba nie trzeba jechać gdzieś zdawać tego egzaminu smile.gif

Trzeba jechać. ;]
kwiateusz
śmiechem żartem tez sie śmiałem z ECDL a po małym dochodzeniu to wyszło ze za granicą to jest całkiem wartościowy certyfikat (co mnie mocno rozbawiło) oczywiście do pracy biurowej przy wordzie, excelu etc.
erix
Cytat
właśnie, ciekawiło mnie zawsze jak to wygląda, to jest test online czy co? no bo przecież chyba nie trzeba jechać gdzieś zdawać tego egzaminu

Jedziesz do autoryzowanego centrum egzaminacyjnego Pearson, dostajesz kompa z odpaloną aplikacją pełnoekranową-testem, bez dostępu do neta, ja byłem jedyny w sali (podejrzewam, że w innych miastach raczej nie ma inaczej winksmiley.jpg), możliwości zżynania nie ma, a nie radzę próbować (każda próba oszukiwania jest odnotowywana w bazie Pearsona).

Poza tym - jeśli są możliwości techniczne - egzamin jest nagrywany przez kamery video, a na pewno zdający są pilnowani przez osobę odpowiedzialną za przeprowadzanie egzaminu.

Więc jakiemukolwiek obłudnikowi, któy myśli, że uda mu się fartem, życzę szerokości, bo nawet metra nie zajedzie. tongue.gif

M.in. dlatego ZCE jest dość wartościowe. winksmiley.jpg
croc
Certyfikaty w3schools to nic innego jak wyciąganie grubej forsy za nic. Co to ma być za certyfikat zdawany online? Pewnie niejednemu ściemniaczowi już wystawili ten papier.
Speedy
Oglądałem wymagania dot. tego certyfikatu z w3schools. Poziom pytań jest tak żenująco niski, że szkoda na to czasu i pieniędzy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.