Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: błąd na hosting cba.pl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
jargotka
witam, wrzucam swoją aplikacje w php na serwer i niedziała...w aplikacji mam bibliotekę nusoap...
czy ten hosting obsługuje php?
czy polecacie jakis inny pod tego rodzaju aplikację?
jareeny
tak, ten hosting obsługuje PHP. Pewnie masz błędy w aplikacji?
jargotka
ale jak mam na krasnalu to chodzi wszystko ładnie, a jak wrzucę na cba to nie... sad.gif
jareeny
to sprawdź czy wszystkie rozszerzenia na cba i na krasnalu są takie same, choćby przez odpalenie phpinfo().
jargotka
i w tym wlasnie probem ze chyba to phpinfo() zablokowali.
thek
Jeśli chodzi na krasnalu to bym nie liczył, że na wszystkich serwerach pójdzie. Krasnal rzez długi czas nie był wspierany i wisiał. Jego komponenty są więc stare najczęściej i na nowych serwerach konfiguracja jest zupełnie inna niż domyślna dla tego pakietu. To rodzi wiele problemów z dopasowywaniem włączania i wyłączania różnych dyrektyw PHP czy czasem nawet przebudowy kodu.
Wykrywacz
Ściągnij sobie wampa xampa i odpal na nich i podebuguj.
jargotka
to teraz mam na wampie wszystko....i się posypało... sad.gif
wyrzuciło mi takie komunikaty, co z tym dalej zrobić? jak je poprawić?

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\wamp\www\cala strona\wyszukiwarka\nusoap.php on line 7381

Deprecated: Function ereg() is deprecated in C:\wamp\www\cala strona\wyszukiwarka\nusoap.php on line 2176

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in C:\wamp\www\cala strona\wyszukiwarka\nusoap.php on line 2667

Deprecated: Function ereg() is deprecated in C:\wamp\www\cala strona\wyszukiwarka\nusoap.php on line 2939
...
...
...
...

ok problem zniknął po zainstalowaniu starszej wersji wamp'a:)

na lokalnym wszystko ladnie chodzi a na cba dalej nic, dlaczego? sad.gif
nospor
Cytat
ok problem zniknął po zainstalowaniu starszej wersji wamp'a:)
wystarczylo wyłączyc w php.ini by nie wyswietlal wszystkich bledow

Cytat
a na cba dalej nic, dlaczego?
dlatego, ze tam akurat masz wyłaczone wyswietlanie a powinnas miec właczone
Daj ten kod na poczatku glownego skryptu:
  1. ini_set('display_errors','1');

To moze zobaczysz ciekawe bledy, ktore powiedzą ci czemu nie dziala.
jargotka
nie pokazało żadnych błędów...a może wytłumaczę jaka to jest aplikacja może będzie łatwiej znaleźć błędy.
Więc tak to aplikacja komunikująca się z allegro poprzez skrypty wykorzystujące webapi...i może serwery cba nietolerują takiego czegoś...?

a czy to normalne że jak wrzucę phpinfo() to mi nic nie wyświetla?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.