Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [POMOC] jaki hosting pod dość rozbudowany serwis
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
rufus1987
witam

Planuję stworzenie dość sporego serwisu, może nie tyle wielkością co wymaganiami nie wiem jaki serwer wybrać, w chwili obecnej korzystam z cal.pl z wirtuala lecz patrząc na staty mysql zbliżam się do limitów, gdzie na moich stronach dziennie może jest 200-300UU.
Serwis który planuję otworzyć bazuje głównie na bazach danych, praktycznie każda podstrona z której będzie korzystał user wiąże się z wyciąganiem danych z bazy, do tego dochodzi dość częsty(nawet co 10 minut) cron który naraz musi sprawdzić nawet 200 rekordów przy każdym wykonując zadanie curl i ewentualny update do bazy.
Dodatkowo serwis zintegrowany z API do zamówień gdzie jako dane zwrotne otrzymuję pliki PDF, nawet do 100 dziennie takich zadań.
Liczba odwiedzin dzienna jaką planuję na tylko ten serwis to ok 500UU na starcie w miarę rozwoju będzie to napewno rosło.

Jaki hosting polecacie i nie chodzi mi tu o "wybierz xxx bo ja mam" tylko jakieś bardziej rozwinięte wypowiedzi osób korzystających z danych hostów lub siedzących w temacie.
Cena nie tyle nie gra roli co nie chciałbym żeby była wygórowana.
Miałem RPS w Ovh ale na ten temat wolę się nie wypowiadać, zastanawia mnie czy najtańsze kimsufi poradzi sobię z tym zadaniem z czasem przejście na 2 opcję kimsufi.

pozdrawiam
zend
Post może nie na temat hostingu, ale zacznij lepiej cachować te zapytania to problem sam zniknie

PS ponoć Active24 jest całkiem dobre, ja sam właśnie się przymierzam żeby sobie tam konto sprawić
atsuki
Cytat(rufus1987 @ 1.04.2010, 17:13:32 ) *
Miałem RPS w Ovh ale na ten temat wolę się nie wypowiadać, zastanawia mnie czy najtańsze kimsufi poradzi sobię z tym zadaniem z czasem przejście na 2 opcję kimsufi.

Te najmniejsze kimusfi wcale nie jest złe.. mówisz dziennie masz 300UU. Nie prowadzę takich statystyk co do całego serwera, ale te małe kimsufi co ja mam obsługuje do 600 req/s. Myk jest tylko taki... używać wydajnego oprogramowania. W moim przypadku nginx+fastcgi, cachowanie w nginx i templetkach smarta. Serwer nawet czuje tego..

Zamiast pchać się w dedyki, na twoim miejscu bym pierw zapoznał się z możliwościami VPSów. Z VPSami jest jeszcze o tyle dobrego, że często gęsto nie ma żadnego problemu z powiększeniem zasobów VPS. Ot, piszesz do admina i zamiast 512 ramu masz 1024. Z dedykami to nie zawsze jest tak pieknie. Ad rem - VPS + dobre oprogramowanie (broń boże apacha) nginx/cheeroke + fastcgi (php-fpm) i cachowanie (memcache? )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.