witam
Planuję stworzenie dość sporego serwisu, może nie tyle wielkością co wymaganiami nie wiem jaki serwer wybrać, w chwili obecnej korzystam z cal.pl z wirtuala lecz patrząc na staty mysql zbliżam się do limitów, gdzie na moich stronach dziennie może jest 200-300UU.
Serwis który planuję otworzyć bazuje głównie na bazach danych, praktycznie każda podstrona z której będzie korzystał user wiąże się z wyciąganiem danych z bazy, do tego dochodzi dość częsty(nawet co 10 minut) cron który naraz musi sprawdzić nawet 200 rekordów przy każdym wykonując zadanie curl i ewentualny update do bazy.
Dodatkowo serwis zintegrowany z API do zamówień gdzie jako dane zwrotne otrzymuję pliki PDF, nawet do 100 dziennie takich zadań.
Liczba odwiedzin dzienna jaką planuję na tylko ten serwis to ok 500UU na starcie w miarę rozwoju będzie to napewno rosło.
Jaki hosting polecacie i nie chodzi mi tu o "wybierz xxx bo ja mam" tylko jakieś bardziej rozwinięte wypowiedzi osób korzystających z danych hostów lub siedzących w temacie.
Cena nie tyle nie gra roli co nie chciałbym żeby była wygórowana.
Miałem RPS w Ovh ale na ten temat wolę się nie wypowiadać, zastanawia mnie czy najtańsze kimsufi poradzi sobię z tym zadaniem z czasem przejście na 2 opcję kimsufi.
pozdrawiam