Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] TAB i jego odpowiednik
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Zbłąkany
Mam pytanie moze glupie;) jaki jest znak kodowy tabulatora?? (np. twardej spacji jest  ) P.S. Apropo glupich pytan :wink: to ponoc kazde pytanie jest madre:)8)
FiDO
Kod
&# 9;

[usun spacje po #]
Zbłąkany
Niestety nie chce dzialac, a moze nazwe znasz??
FiDO
Jestes pewien, ze dobrze wpisales questionmark.gif Sprawdzilem czy to dziala przed wyslaniem, kod jest napewno dobry. Pokaz jak probujesz to zastosowac.

Zobacz np. tu: http://www.jovino.com/stuff/entities.html
http://www.december.com/html/spec/codes.html

Pozatym nie wiem czy wiesz, ale tabulatorow nie widac poza tagami typu <pre>, sa wtedy widoczne jak zwykla spacja.
Zbłąkany
Tja probowalem kilka razy na rozne sposoby: i nie poszlo, na tym www.jovino.com jest napisane ze ten znak moze nie chodzic dobrze w kazdej przegladarce:(
Paul
A nie lepiej:
[xml:1:09dd478678]
<div style="text-indent: 20px;">text</div>
[/xml:1:09dd478678]
Zbłąkany
Cytat
A nie lepiej:
[xml:1:0bb68f0b2d]
<div style="text-indent: 20px;">text</div>
[/xml:1:0bb68f0b2d]

Wlasnie nie chce definiowac nastepnej warsty wole to zrobic 5 znakami:) ale chyba nie da rady bo IE ma problemyz tym znakiem:( bede musial jednak uzyc spacji twardej albo warstwe zdefiniuje:)
cos wymysle na pewno:wink:8)
FiDO
Cytat
Tja probowalem kilka razy na rozne sposoby: i nie poszlo, na tym www.jovino.com jest napisane ze ten znak moze nie chodzic dobrze w kazdej przegladarce:(

No to chyba jednak co zle robiles. Sprawdzalem na IE i Mozilli i smiga na obu.
Mozesz pokazac kawalek kodu w ktorym to zastosowales ?
Zbłąkany
[xml:1:4175aa6850]<div class="menu">
<h5><a class="menu" href="?id=sg" title="Strona główna">&#0 09;&laquo;&nbsp;menu&nbsp;&raquo;</a></h5>
</div>
<div class="podmenu">
Link
</div>[/xml:1:4175aa6850]
Nie chce dzialac nie wiem co moze byc przyczyna sad.gif
FiDO
Tak ja myslalem... nie przeczytales do konca chyba mojego posta.
Zacytuje wiec:
Cytat
Pozatym nie wiem czy wiesz, ale tabulatorow nie widac poza tagami typu <pre>, sa wtedy widoczne jak zwykla spacja.

Od poczatku bylem na 99% pewien, ze wlasnie dlatego nie widzisz tab'ow...
Trzeba bylo odrazu pisac, ze chodzi Ci o "twardy" tabulator, ale takiego nie ma, choc moznaby go mysle jakos zasymulowac.
Zbłąkany
Dobrze, ze mi napisales ze tego znacznika mozna tylko uzywac pomiedzy <pre></pre> bo bym sie zniszczyl psychicznie z tego powodu ze uinnych jest a u mnie nie ma :wink: dzieki jeszcze raz smile.gif
FiDO
Nie tego znacznika, tylko ogolnie tabulatora w dowolnej postaci. Jak wpiszesz poza PRE "zwykly" tab to uzyskasz ten sam efekt, tzn. bedzie to widoczne jako zwykla spacja (czyli kilka tab'ow/spacji pod rzad zostanie "zwiniete" do pojedynczej spacji) .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.