Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]/[html] dodawanie filmu w formacie html
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lejto
Robię na stronie możliwość dodania filmu np. z yt mam pytanie. Jak zrobić żeby użytkownik mógł tylko dodawać kod filmu a nie jakiś złośliwy kod?

Pozdrawiam
erix
Kod na YT jest ten sam; proś o wstawianie linka do filmu, identyfikator wyciągniesz przecież sam.
thek
proś więc o wstawienie linku do tego filmu. Identyfikator to z tego co kojarzę 11 znaków, więc tylko to pobierz, a wrzucanie na stronę zrealizuj już sam w widoku poprzez wstawienie tego identyfikatora do z góry określonego i przygotowanego object. Oczywiście sprawdź, czy aby uzyskałeś prawidłowy identyfikator i masz do czego się połączyć winksmiley.jpg
Lejto
to myślicie że lepiej link filmu yt tak?
ok, zobaczę jak to będzie
a jak bym chciał zrobić moim sposobem to jak by to miało wyglądać?
erix
strip_tags i wycinasz wszystko, co nie jest object/param/embed. Ale - tak naprawdę - będziesz musiał użyć własnego parsera, gdyż IE obsługuje ActiveX i prócz flasha może być wrzucone coś szkodliwego.

Rób po naszemu, po swojemu otwierasz za dużo potencjalnych dziur.
Lejto
ok, zrobię po waszemu jak będę miał problemy to się odezwę

jak wydobyć z adresu http://www.youtube.com/watch?v=N9u2rRYdUaw daną która jest pod v=?
próbowałem z explode ale mi nie wyszło
Wicepsik
wyrażenia regularne
Lejto
a pomożesz?
nie potrafię dobrze wyrażeń

innego sposobu nie ma?

ps już to rozwiązałem
  1. preg_match('/v=([a-zA-Z0-9_-]+)/i', $row[film] , $ciag);
  2. $idfilmu=$ciag[1];

a jak musi wyglądać wyrażenie które sprawdzi że podany adres url jest adresem url z youtube?
thek
Najprościej? Utwórz połączenie z tym adresem i sprawdź jakie dostajesz nagłówki smile.gif
Lejto
przez fgc?
a może to zastosować?
  1. preg_match('/v=([a-zA-Z0-9_-]+)/i', $row[film] , $ciag);
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.