Wcześniej robiłem podobnie z województwami ale województw jest 16 i są zawsze takie same więc wszystko rozpisałem. W tym przykładzie liczba miast jest nieograniczona i co chwilę dochodzą nowe nazwy i jest niemożliwe ciągle dopisywać.
Nie wiem czy mój sposób jest dobry ale narazie jestem na takim poziomie wiedzy, że tak sobie rozpisałem:
$dolnoslaskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as dolnoslaskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='dolnoslaskie'");
$kujawsko_pomorskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as kujawsko_pomorskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='kujawsko-pomorskie'");
$lubelskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as lubelskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='lubelskie'");
$lubuskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as lubuskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='lubuskie'");
$lodzkie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as lodzkie FROM albumy WHERE wojewodztwo='lodzkie'");
$malopolskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as malopolskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='malopolskie'");
$mazowieckie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as mazowieckie FROM albumy WHERE wojewodztwo='mazowieckie'");
$opolskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as opolskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='opolskie'");
$podkarpackie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as podkarpackie FROM albumy WHERE wojewodztwo='podkarpackie'");
$podlaskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as podlaskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='podlaskie'");
$pomorskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as pomorskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='pomorskie'");
$slaskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as slaskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='slaskie'");
$swietokrzyskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as swietokrzyskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='swietokrzyskie'");
$warminsko_mazurskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as warminsko_mazurskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='warminsko-mazurskie'");
$wielkopolskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as wielkopolskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='wielkopolskie'");
$zachodniopomorskie = mysql_query("SELECT COUNT(*) as zachodniopomorskie FROM albumy WHERE wojewodztwo='zachodniopomorskie'");
ok dzięki za pomoc! daje plusa!