C++ jest tak proste do przerzucenia na PHP, że ja nie wiem gdzie widzisz problem

Większość tu piszących powie Ci to samo. Wiele języków skryptowych ma składnię wzorowaną na C++ i PHP tu nie jest wyjątkiem. Umiejąc C++ łatwo nauczysz się PHP i vice versa. Mają podobne nazewnictwo, struktury danych, struktury kontrolne. Jedynie czasem masz nieco inne podejście do danych bo jawnie podajesz ich typ i to wszystko. PHP jest znacznie prostszy niż C++.
Dla tych znających choć podstawy C++ przepisanie kodu Gaussa z C++ na PHP z tych gotowców to będzie góra minutka

Zmienią może kilka rzeczy, tu coś dopiszą, tam usuną i to wszystko. Powiedz mi, czy z kodu w moim ostatnim poście zrobiłbyś kod w PHP? Jeśli tak to mam niespodziankę dla Ciebie. To jest kod w C++, gdzie n, s, tmp, A, tab, i, j zostały by zadeklarowane poza tym przeklejonym fragmentem. To co Ty wkleiłeś to na oko moim zdaniem algorytm rozwinięcia Laplace'a, bo widzę rekurencję w nim i liczenie wyznacznika w wyznaczniku z mnożeniem i dodawaniem. Algorytm liczący, ale makabrycznie długo dla dużych tablic. O ile by Ci pamięci starczyło by nie sypnął się

A swoją drogą.. Przed chwilą spytałem wujka google i mi pokazał:
/*Element maxymalny w wierszu*/
max=M[0][0];
for(j=0;j<n;j++)
{if (M[0][j]>max) max=M[0][j];}
/*Zamiana kolumn pierwszej z ta gdzie jest element maxymalny*/
for (i=0; i<n; i++)
{max=M[i][j];
zm= M[i][0];
M[i][0]=M[i][j];
M[i][j]=zm;
}
/*Zerowanie do macierzy trojkatnej*/
for( i=1; i<n; i++){
for (j=0; j<n; j++){
M[i][j]=M[i][j]-((M[i][0]/M[0][0])*M[0][j]);
}
To sobie tylko do PHP przerób. Jeśli masz już macierz trójkątna to wyznacznik jest równy iloczynowi liczb na przekątnej, czyli masz wzór dodatkowy powiększony jeszcze o:
$wyznacznik = 1;
for($i=0, $i<$n; $i++)
$wyznacznik *=M[i][i];