Mam problem z przekazaniem zmiennych z formularza do "instrukcji switch". Mój formularz działa w taki sposób, że jak ktos kliknie odpowiednie pole "checkbox" (wszystkich pól jest 4) pojawiaja sie dwa pola na wpisanie liczb i standardowe przyciski "Wyslij" i "Reset" Dane z tych pól są przesyłane do skryptu php, do instrukcji switch. Poniżej zamieszczam fragmenty obu skryptów:
formularz.html
<form action=http://localhost/kalk.php method=POST /> <input type="checkbox" name="opcja" value="dodaj" onclick="document.getElementById('identyfikator1').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['liczba1'].disabled = this.form.elements['liczba2'].disabled = !this.checked" />Dodawanie
<br /> <div id="identyfikator1" style="display: none"> Liczba 1:
<input type="integer" name="liczba1" /><br /> Liczba 2:
<input type="integer" name="liczba2" /><br /> <input type=submit value=Wykonaj> <input type=reset value=Wyczy?>
kalk.php
<?
switch ($_POST['opcja']){
case "dodaj":
echo "$_POST['liczba1']"; //to jest właśnie linia 16 w moim skrypcie break;
}
?>
cały "switch"ogólnie działa tylko nie wyswietla mi sie ta zmienna. Pewnie zrobiłem jakis głupi błąd, ale sam nie moge sobie z tym poradzić. Dlatego oddaje w ręce fachowców

Wynikiem skryptu jest błąd: "Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in H:\htdocs\kalk.php on line 16" a jeśli usunę cydzysłowy przy "liczba1" skrypt nie zwraca nic.