Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki framework do tego zadania najlepszy?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomahawk
Witam!

Mam do napisania taki skrypt cms który przewiduje takie oto funkcjonalności:
kategorie postów, posty, tagi, użytkownicy i grupy użytkowników, rejestracja, logowanie...

W zasadzie to standard, poza jedną rzeczą... ma to być multicms a więc ma obsługiwać wiele stron (i domen). Wszystkie strony mają używać jednej bazy i tych samych tabel. W każdej tabeli ma być poprostu jedna kolumna site_id która będzie przechowywała id strony.

Pytanie jest teraz takie.... jaki framework byłby najlepszy żeby takie coś napisać?
Boję się ograniczeń bo większość frameworków nie jest pisana z myślą właśnie o takich multi systemach cms działających na tych samych tabelach.

Osobiście zastanawiam się nad kohanaphp.
A wy co myślicie? Zupełnie niewiem jak takie coś ugryźć żeby sobie zębów nie połamać...

Acha.... tylko proszę nie wywoływać wojny o frameworki. Jeśli ktoś będzie uważał że obojętnie jaki framework to niech napisze że obojętnie a nie swój ulubiony ;p
destroyerr
Obojętnie jaki. Co ma framework do struktury bazy danych? Wszystko polega tylko na tym aby do zapytania zawsze dodawać site_id = ?
W związku z tym sam widzisz, że zależy to nie od frameworka, ale od sposobu pobierania danych.
Inna sprawa, to jeśli dla każdej strony chcesz mieś inne widoki, ale myślę, że w większości frameworków możesz i to osiągnąć.

Mój wniosek jest taki, że najlepszy będzie ten który najlepiej znasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.