Cytat
Spróbuj sobie skopiować w panelu w zakładce Konfiguracja/Grafika i Wygląd masz link przy wyborze skórki "Utwórz kopię tej skórki" i pracuj na tej kopii.
Nie mam takiej funkcji w panelu. Wklepałem QS ręcznie i kicha; nic się nie zmieniło.
Cytat
a dokładnie mówiąc nie zapisuj swoich zmian w skórce oryginalnej
Cytat
Zrób kopię domyslnej skórki i modyfikuj oryginalną.
Toż to przecież chcę zrobić...
Cytat
Współczuję shopera... skrypt pełen błędów, fikcyjnych funkcjonalności, zero dokumentacj, zero wsparcia technicznego.
Sposób przywiązania klienta; poza tym - to już zauważyłem, wystarczy, że w części plików zapytania do bazy lecą z Zend Framework, a w innej części ktoś na siłę wciskał AdoDB... :X Albo indeksy kluczy w tablicach asocjacyjnych po pseudostałych...
Z tego, co udało mi się do tej pory wybadać, to problem polega na powiedzeniu skryptowi, że skórka jest kompatybilna z tzw. "modułami". Skopiowałem
box_conf, ale w panelu skryptu nic nie ma. Dłubię dalej, jak coś.
edit: ok, już coś wymodziłem. Nie mam kopiowania skórek, więc musiałem pomęczyć się ręcznie.
Najpierw zaczynamy od wstawienia nowego rekordu do tabeli
skins z nazwą katalogu skina. Zapamiętujemy ID, jedziemy dalej. Przenosimy katalog ze skinem do
_skiny_users i teraz trzeba poklepać co nieco w SQL (zakładając, że instalujemy skin na świeżo; w skrypcie jest dostępny tylko oryginalny):
CREATE TABLE skinsF LIKE skins_files;
INSERT INTO skinsF SELECT * FROM skins_files; UPDATE skinsF SET skin_id=2, id=id+45;
INSERT INTO skins_files SELECT * FROM skinsF; DROP TABLE skinsF;
Wydaje się, że to dużo klepania, ale cóż... Jeszcze zostaje jedna tabela:
CREATE TABLE boxess LIKE boxes;
INSERT INTO boxess SELECT * FROM boxes; UPDATE boxess SET skin_id=2, id=id+13;
INSERT INTO boxes SELECT * FROM boxess; DROP TABLE boxess;
2, to ID skina, jakie wyszło u mnie po dodaniu skórki do tabeli
skins. 13 i 45, to liczba rekordów w odpowiednich tabelach; można by to jakoś zautomatyzować, ale 90% poszkodowanych (czytaj: użytkownikom/developerom) powinno wystarczyć. Wszystko, u mnie poszło.