Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google "Czy chodziło Ci o"
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Lukez
Witam, gdy wpisuje w wyszukiwarkę google fraze lukreacja.pl (nazwa mojej strony) i naciskam szukaj wyskakuje mi następujący komunikat:

http://i42.tinypic.com/2eyfi15.jpg

"Czy chodziło Ci o"
Jak się tego pozbyć?
Wykrywacz
SPAM

// Następnym razem użyj opcje raportuj.
// ~webdice

//TAK JEST!!!
Lukez
Cytat(Wykrywacz @ 12.01.2009, 12:59:13 ) *
SPAM

To nie spam, nie dałem linków aktywnych tylko tekstowe.
Jeśli administrator wymaga to mogę usunąć link, chcę uzyskać tylko odpowiedź na pytanie.
Cezar708
nie pozbędziesz się tego, google używa (najprawdopodobniej) algorytmów opartych o FCL i z tego co wiem nie da tego wyłączyć dla naszych wyników.

Poza tym... co Ci to przeszkadza, przecież Twoja strona się pojawia? ( o czym wszystkich poinformowałeś smile.gif )
Lukez
Cytat(Cezar708 @ 12.01.2009, 13:07:39 ) *
nie pozbędziesz się tego, google używa (najprawdopodobniej) algorytmów opartych o FCL i z tego co wiem nie da tego wyłączyć dla naszych wyników.

Poza tym... co Ci to przeszkadza, przecież Twoja strona się pojawia? ( o czym wszystkich poinformowałeś smile.gif )

Jakoś nie widzi mi się ten szczegół.
Może gdyby strona miała więcej linków zewnętrznych znikło by to?
Jak myślisz napisanie maila do google może coś pomóc?
occulkot
zalezy to czestotliwosci wystepowania danej frazy w internecie. Np na moj nick "occulkot", poprawia na "occult". Natomiast nick znajomego - "vermaden" od pewnego czasu przestal byc poprawiany. Z tym ze on sie wiecej produkuje w internecie po forach bsd/unix winksmiley.jpg
Lukez
Cytat(occulkot @ 12.01.2009, 13:46:29 ) *
zalezy to czestotliwosci wystepowania danej frazy w internecie. Np na moj nick "occulkot", poprawia na "occult". Natomiast nick znajomego - "vermaden" od pewnego czasu przestal byc poprawiany. Z tym ze on sie wiecej produkuje w internecie po forach bsd/unix winksmiley.jpg

U mnie twojego nicka nie poprawia smile.gif Dzięki za odpowiedz smile.gif
Poczekam aż "samo się zrobi" tongue.gif
occulkot
o widzisz - a na angielskim poprawia jeszcze
Pewnie bierze pod uwage czestotliwosc wystepowania danego slowa w stronach napisanych w danym jezyku ;P
bełdzio
jak bedzie lepie podlinkowana strona to zniknie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.