Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Korespondencja Seryjna
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ze4lot
Witam,

Posiadam taki kod do wysyłania maili, gdzie $adress to tablica z adresami:

1. <?php
  2. foreach ($adress as $mail)
  3. {
  4. if (mail($mail, 'xxx',  "\n".$txt, $header)){
  5.  
  6.                 echo "<tr><td>$lp</td><td>$mail</td><td>OK.</td></tr>";
  7.  
  8.                $lp++;
  9.  
  10.                }
  11.  
  12.            else {
  13.  
  14.                 echo "<tr><td>$lp</td><td>$mail</td><td><font color=\"red\">Błąd.</font></td></tr>";
  15.  
  16.                $lp++;
  17.                               }
  18. }
  19. ?>

Problem polega na tym, że podsumowanie zawsze jest ok dla każdego maila lecz do 1 na 15 skrzynek wiadomość nie dochodzi (losowo). Powinienem wysyłać maile w częściach oddzielonych w czasie? Co może blokować te wiadomości. Zaznaczę też, że maile lecą tylko do jednej domeny i tak naprawde rużnią się numerkiem (koles0123@domena.pl).

jeżeli ktoś posiada podobny skrypt, który działa na 100% proszę o udostępnienie.
nexis
Cytat(PHP: mail - Manual)
Note: It is worth noting that the mail()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual function is not suitable for larger volumes of email in a loop. This function opens and closes an SMTP socket for each email, which is not very efficient.
For the sending of large amounts of email, see the » PEAR::Mail, and » PEAR::Mail_Queue packages.
Lars
A czy to przypadkiem ten serwer się nie "broni" przed masowym mailem? Kiedyś napisałem skrypt korespondencji seryjnej, kod był niemal identyczny, a wysyłał maile poprawnie.
ferrero2
Problem w 50 % przypadków sprowadza się do filtrów antyspamowych.
Często użytkownicy g-maila czy o2 posiadają zaawansowane filtry antyspamowe i nawet nie przechowują tego typu maili w folderach SPAM.
Kiedy robiłem rejestrację przez maila używałem klasy phpmailer i tam właśnie zauważyłem tą przypadłość, niektórzy mówili mi że nie dostali maila, później sami się przyznawali że znaleźli go w folderze SPAM.

Jeśli chodzi o "mail on the loop" to te rzeczy które podał nexis będą napewno lepsze od Twojego skryptu.

Pozdrawiam
ze4lot
Przestudiowałem to ale jestem jeszcze za słaby aby poradzić sobie z tym. W dziale ofert zamieściłem info o odpłatnym wykonaniu skryptu, może ktoś się skusi...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.