Cytat(cestis @ 13.05.2010, 18:43:03 )

Na wstępie powiem, że nie wiem jak dobrze go zatytułować, ale tutaj wszystko wyjaśnię.
No więc mam formularz, gdzie trzeba wpisać swoje imie/pseudonim. W następnym pliku dla tej osoby losuje się jakiś tekst, ale gdy ktoś wpisze to samo jeszcze raz, wyswietli sie mu cos innego. No i tutaj przechodzimy do mojego pytania - jak zrobić, żeby po wpisaniu drugi raz tego samego pseudonimu wyswietliło sie to samo, co poprzednio. raczej bedzie trzeba użyć do tego jakiś dodatkowych plików, ale kompletnie nie wiem, jak to zrobić, może ktoś jakoś pomóc? a moze do tego trzeba kompletnie inny skrypt, niz zwyczajny losujacy?
Albo zapisujesz pierwszy wylosowany tekst dla tej osoby w bazie danych, a pozniej sprawdzasz czy ma juz przydzielony, jesli tak to go wyciagasz z bazy i pokazujesz, a jesli nie to losujesz i zapisujesz do bazy - wracamy do poczatku.
Drugi sposob to ten losowy tekst moze byc pochodna loginu, czyli mozna uzyc np. $pseudo_losowy_tekst = md5($login); i wtedy zawsze bedzie taki sam dla danego loginu, mozna tez uzyc innych funkcji szyfrujacych, przyciac wynik do okreslonej liczby znakow (ale wtedy istnieje ryzyko ze kod sie powtorzy).
Zapewne sa tez inne sposoby, trzeba pokombinowac