Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [FLASH]
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
intrro
Witam !

Mam problem otorz mam stronę www zbudowaną całą na php i DIVach, początkowo projektowana była pod serwis 1 językowy, jednak okazało się że potrzebna jest obsługa 2 języków.

Menu jest we flashu i jedna możliwa opcja bez całkowitej przebudowy kodu jest zastosowanie 2 wersji menu polskiego i angielskiego.
po nacisnieciu english version przechodzi film do 2 klatki (polska wersja klatka 1) i pojawia sie angielskie menu, jednak po kliknieciu na jakas pozycje przeładowywuje się cała strona a wraz z nią i menu zmieniając się znów na polską wersję przy czym reszta strony ejst już w języku angielskim.

Stąd też mój problem i pytanie:
Jak wyeksportować jakąś zmienną z flasha która by rozpoznawała czy menu było klikniete na english (np TRUE albo 1) czy polska (np FALSE or 0)... ?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam i dziekuje !
slammer
hmmm użyj fscommand w tym linku masz to wytłumaczone bardzo łopatologicznie biggrin.gif Na flashu zrobili nawet fajną animację obrazującą cały proces. Pamiętaj, ze dla IE trzeba użyć VBscript
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.