Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Vertrigoserv pod vistą...
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
ariel85
miał ktoś problem z uruchomieniem vertrigoserv pod windą vistą? MI sie resetuje komp... :/ rozwiązał ktoś już może ten problem? bo mi się nie udaje....

ok.... to juz wiem wszystko... jesli sie ma zainstalowanego nortona internet security wywala sie system przy probie uruchomienia vertrigo...

i jeszcze jedna ważna rzecz... po zainstalowaniu vertrigo w katalogu Program Files, nie ma sie dostepu do modyfikacji katalogów w program files, wiec radziłbym od razu zainstalować vertrigo gdzies indziej niz program files...
kapuch
Wiem, wiem, temat sprzed prawie 3 lat, ale ja wlasnie mam ten sam problem z Vertrigo.
Czasami mi odpali, ale czesciej przy probie uruchomienia mam niebieski ekran DUMP i system sie restartuje.
Nie mam pojecia od czego to zalezy, podejrzewalem ze moze trzeba nadac plikowi exe prawa administratora, ale ta opcja w tym pliku jest na szaro (niedostepna).
Mam oczywiscie windows vista, na biezaco aktualizowany.
Ma ktos taki problem, albo wie jak temu zaradzic?
Przyznam sie, ze spodobal mi sie ten serwer i chcialbym przy nim zostac.
Pozdrawiam

Mam Vertrigo ver. 2.21

EDIT:
No coz znalazlem w sieci kilka podobnych pytan i wyglada na to ze ten problem jest nie do obejscia.
Zmienilem (po raz kolejny) serwer, tym razem na webserv, mam nadzieje,ze bedzie on stabilny :]

PS.
Jesli ktos ma jakies porady co do lepszego domowego serwera, to prosze pisac smile.gif
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.