Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] jaką książkę kupić?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
shpyo
Witam,
zamierzam się zacząć nauczyć js i DHTMLu.
Jaką dobrą książkę polecacie? W internecie są kursy js, ale nie są najlepsze według mnie.

za pomoc wielkie dzięki.
dasko
JavaScript - Przewodnik Programisty(wyd. ReadMe, David Flanagan) - miałem kiedyś wypożyczoną z BJ, naprawdę dobra książka.
soldat
Ja bym do tego dodał jeszcze "Leksykon kieszonkowy JavaScript" tego samego autora z wyd. Helion/O'Reilly - bardzo dobry przegląd JS w wersji 1.2 .
Co prawda to raczej pomoc dla już programujących, ale w końcu ty już niedługo będziesz programował, hę ? smile.gif

Sam często używam, bo mimo wszystko dalej jestem zwolennikiem "tradycyjnych" książek smile.gif
Sl0wik
Jezeli z JS nie miales kompletnie nic doczynienia ale znasz sie na programowaniu polecam JavaScript Cwiczenia Praktyczne do opanowania podstaw a pozniej google smile.gif.
shpyo
na programowaniu się znam biggrin.gif Chodzi mi o książkę, dzięki której poznam składnie js (głównie obiekty funkcje itp). Dzięki za tytuły, poprzeglądam je i niedługo pokaże Wam czego się naumiałem biggrin.gif

pozdr
senor_d
Kursy są również bardzo dobre. Widocznie nie trafiłeś dobrze. Wejdż na www.kurshtml.boo.pl. Kurs Sławka Kokłowskiego z mnóstwem rzeczy o HTML, skrypty JS, CSS (kurs wielokrotnie nagradzany). Dobry kurs z bardzo dużą ilością skryptów JS napisał również Paweł Wimmer: http://webmaster.helion.pl/kurshtml. Rozejrzyj się również za książkami z wydawnistwa Translator. Uważam że są dużo lepsze (pzystępniej napisane) niż te z Heliona (również dobre).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.