Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Layout strony.
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ano
Cześć!
Zrobiłem ostatnio layout na stronę o counter-strike'u i nie tylko ;-)
Prosze o ocenę samego wyglądu i ewentualnie krytyki kodu html :-) (kod jest zgodny z xhtml 1.0, ale może da się go jeszcze jakoś zoptymalizować, poprawić)

Tam, obok loga chyba będzie jakiś banner, albo pole do logowania (jeszcze nie wiem)
Link:http://156.17.101.236/~krzys/antek/elite/

Pozdrawiam.
hwao
szczerze to wyglada okropnie biggrin.gif ale jako ze to cs to przykuwa uwage ... :-) sam nie wiem co otym myslec niby brzytkie ale ma to cos.

Moze torche za duzo textu wlazi tam dlatego takie wazniee jest pozatym nie wyruwany text i jakis taki napchany na maxa
ano
A możesz powiedzieć gdzie uważasz, że tekst jest napchany na maxa? Dałem na razie lorem lipsum, tak żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało...
Vertical
@hwao ma po części rację. Strona jest okropna. Ogranicza się do dwóch kolorów. Linki dają się kliknąć, ale nie pokazuje się na stronie nic innego. Tekst nie jest napchany na maxa, ale radziłbym zmienić czcionkę. Na razie moja ocena to 1/10.
ano
Cytat(ano @ 2004-11-11 17:54:44)
...Prosze o ocenę samego wyglądu i ewentualnie krytyki kodu html :-)...

Napisałem przecież!
Nie prosiłem o ocenę treści...
-----
A teraz? Zmieniłem czcionkę i dałem inny tekst testowy, żeby można było zobaczyć jak nowości się będą wyświetlały.
pusiek.org
Moze nie mam gustu, ale mi sie podoba.

Poprostu lubie te 'dwa kolory' tongue.gif one maja to cos w sobie
hwao
wrescie znalazem co mi tak nie pasowale w 1v wygladal jakbym otworzyl notatnik tongue.gif ta sama czcionka ;-)

Teraz znacznie lepiej ale strona nadal wyglada pusto , w sumie co moznaa dac na stronie klanu cs... ale wrzucil bym jakis rysunke w top zeby troche porpawic strone. Pozatym te polacznie bieli z czarnym wyglada bardzo slabo popraw je jakos bo widac ze to poprostu bedzlem przejechane i tyle.
ano
To nie będzie strona klanowa... To będzie taki mały portal. Forum, duży download map (na serwerze mam nie ograniczone miejsce biggrin.gif ) Jeszcze translator "1337'a" i inne rzeczy... I jeszcze planuje zrobić taką opcję, że użytkownicy będą mogli sobie zakładać strony swoich klanów counter-strike'a za darmo :-)
------------------------
Jeszcze jedno: co mógłbym dać na top, żeby nie było tak pusto? Na razie dam tam bylejaki banner i powiecie mi, czy to wystarczy winksmiley.jpg .
hwao
Jeżeli to ma byc portal to ten layout wogule sie nie danaje, taki mizerny nie przykuwa oka i wogule... nadaje sie za to na strone klanu
zYm3N
widać, jak kopiowałeś paski po bokach.. ;P

trochę biednie to wygląda..

zmień wszystko :-) Ewentualnie ten napis elite zostaw ;P
Vertical
Cytat
Nie prosiłem o ocenę treści...

Nie oceniałem treści, ale wygląd czcionki

Co do nowego wydania, to czcionka jest już dużo ładniejsza, ale został jeszcze jeden problem: 2-kolorowa paleta barw. Tak jakoś ten baner jest ładniejszy od całej strony, a chyba nie powinno tak być.
ano
No wiesz vertical... Chciałem zrobić tą stronę w takim właśnie specyficznym stylu. A pozatym niby jaki kolor miałbym dodać, żeby to ze sobą grało??
sirrus
Moim zdaniem strona powinna być wyśrodkowana, to stworzyło by pozory że jest więcej miejsca. Ale to takie czepianie się, poza tym OK.
Vertical
Cytat
Chciałem zrobić tą stronę w takim właśnie specyficznym stylu

To dobrze. Ja wyrażam tylko moją opinię i według mnie linki nadal nie działają i wszystko jest zbyt kanciaste (może oprócz czcionki).
silent
Cytat(Vertical @ 2004-11-12 13:35:48)
Cytat
Chciałem zrobić tą stronę w takim właśnie specyficznym stylu

To dobrze. Ja wyrażam tylko moją opinię i według mnie linki nadal nie działają i wszystko jest zbyt kanciaste (może oprócz czcionki).

O co Ci chodzi z tymi linkami?? Przecież to jest layout a nie kompletna strona blink.gif

Zgodzę się z sirrus'em - wyśrodkowanie całości polepszy odbiór strony. Niestety ogólny pomysł jest wg mnie słabiutki, mało czytelny z powodu zbyt dużego kontrastu. Na pewno nie spędziłbym dłuższego czasu na lekturze treści z powodu zmęczenia wzroku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.