Mam pytanko odnośnie IME(input method editor) czy ktoś może zna jakąś stronkę gdzie mógłbym ściągnąć IME na koreański język? Wiem że w Windowsie 7 jest wbudowany już po instalacji że można go później ustawić w pasku języka lecz nie w mojej Windzie7 bo mam okrojoną wersje gdzie posiada pliki potrzebne do działania a usunięte zbędne pliki przez co szybciej działa windzia7. Edytor IME mam ściągnięty wersja 2010 lecz jest jeden problem jak przełączę na koreański to nie mogę przyciskiem ALT przełączyć z hagnul(znaczki koreańskie) na normalne literki muszę myszką nakierować i klikać przez co dłużej schodzi mi pisanie tekstu:(. Jedyne wyjścia jakie byłyby dla mnie pożyteczne to:
1.z windowsa 7(z innego PC na którym jest zainstalowany) jakoś przenieść odpowiednie plik do swojego systemu + rejestry jeśli wymagane, lecz nie wiem które to.
2.jakąś starszą wersje edytora ime niż 2010 ściągnąć co też jest ciężko mi znaleźć.
3.ściągnąć takowy program do pisania takich znaczków chodzi by nie robić ctr+c i ctrl+v tylko normalnie gdzie wejdę tam będę mógł pisać sobie znaczki.