Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Design] SHKIC Web Design
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Shkic
Postanowiłem stworzyć ten temat konkretnie dla moich prac. Więc oto moje jedne z największych prac (podaję adres bez domeny):

http://runeforum.ovh.org/shkic/v1/ - Moja pierwsza wersja design'u na temat osobistej strony. Moim zdaniem czegoś brakowało, więc postanowiłem ją zmienić na inny.

http://runeforum.ovh.org/shkic/v2/ - Druga wersja mojej osobistej strony, nad którą pracowałem aktualnie najwięcej.

http://runeforum.ovh.org/shkic/v3/ - Oto trzeci wariant mojej osobistej strony, niezbyt długo pracowałem na tym projektem i jest on napewno najgorszy.

http://runeforum.ovh.org/shkic/test/ - Ostatni wariant mojej strony. Strona została wykonana nie za pomocą tabelek, ale cała stworzona za pomocą div'ów. Uwaga! Aktualnie działa tylko strona główna i dział "Profile", zamieściłem tutaj poto abyście ocenili i powiedzieli swoje zdanie czy warto pracować nad tym design'em, jeżeli tak to co zmienić? Jeżeli nie, dlaczego?

Bardzo proszę wszystkich osób oceniać, krytykować oraz jeżeli podobają się moje prace to pochwalić. Wasza opinia jest dla mnie bardzo ważna, oceniamy w skali 0/10. Dziękuję.

Przy okazji zapraszam reklamować swoje strony, blogi lub fora w nowej wyszukiwarce http://www.giga.bo.pl , nie jest to moja wyszukiwarka, ale pomagam tam przy tworzeniu technologii wyszukiwania.

P.S. Dziękuję za uwagę, a także z góry przepraszam za błędy ortograficzne które (może) popełniłem.
Turgon
Zaskoczę Cię, ale w mojej opinii najlepsza jest pierwsza wersja, bo najmniej wymaga poprawek. Tzn. poprawić trzeba tylko tło na górze smile.gif
Speedy
Mnie także najbardziej podoba się pierwsza wersja. Należałoby ją jedynie trochę dopracować. M. in. menu jest nieczytelne - mały kontrast między napisami, a tłem.

Ostatni projekt też ewentualnie może być, choć nie do końca on mi się podoba. Np. obcięta lampa i te głowy w opcji "Profile"...

Pozostałe nie podobają mi się w ogóle.

Pozdrawiam.
tomeck
1 i 4 mi sie podobaja, reszta nie bardzo
pozdro snitch.gif
E -dd
Mi podobają się 1 i 4, ale 4 chyba jednak bardziej. Jest w fajniejszym stylu zrobiona.
1 = 6/10
2 = 7/ 10
frickle
wersja 4. Tylko jedna rzecz - tło człowieka siedzącego na krześle powinno być przezroczycte, bo jak wyswietlam na pelnym ekranie to pod niego wchodzi plama naścianie i robi się nieładny kwadrat zakreywający plamę. Poza tym jak dla mnie 8/10
Kisiol_Ent
Beznadziejne storny. Tylko storna #2 jest fajna te kulko super! Ale wyskakujac eokna sa do kitu,
lepij by bylo aby sie pokazywaly tak jak w #1.
Shkic
Dziękuję za wszelkie opinie smile.gif

Cytat(Kisiol_Ent @ 14.02.2007, 20:15:58 ) *
Beznadziejne storny. Tylko storna #2 jest fajna te kulko super! Ale wyskakujac eokna sa do kitu,
lepij by bylo aby sie pokazywaly tak jak w #1.

Fajnie byłoby żebyś swój komentarz trochę uzasadnił, napisz jakie dziury widzisz, co się nie podoba itp. Lubię nie tylko dobre opinie, ale też i krytykę rolleyes.gif
Vogel
Tylko osytatnia sie do czegos nadaje. Pierwsza odpusc - wyglada nprawde ponizej przecietne. Druga i trzecia z kolei to kompletna klapa. Tak wiec - tylko ostatnia wersja - w koncu webdesign do czegos zobowiazuje, prawda?

czyli oceny w kolejnosci:
2/10
0/10
0/10
5/10

ps. patrzac na 3 pierwsze prace jakos nie moge uwierzyc ze nr. 4 jest stricte twoim pomyslem
Kisiol_Ent
OK to może uzasadnie:

- liczby przy linkach na samym dole wygladaja irytujaco, lepiej by bylo zatapic je jakimis fajnymi ikonkami
- ta tablica na srodku jest malo czytelna, powinno byc wiecej czarnego wokol literek
- tak samo glowne "logo" jest jakies takie... eh... ja bym u ciebie storny niezamowil...
- tlo na samej gorze jest takie jasne a na dole ciemne... oczy mi bladza to tu to tam...
- jak wyskoczy okienko to intuicyjnie czlowiek chce je zamknac a sie nieda...
+ okienka wyskakujace sa fajne (tylko to biale tlo daje efekt dziury)

+ tu mi sie podoba rewelacyjne ;p menu, kolorki sa ladne ale nie infantylne
- mozna by dodac w tle wiecej jakichs bazgrolow bo jest troche lyso
- i zmienic te wyskakujace okienka na jakies warstwy czy cos zeby niebylo tych windowsowych ramek
- no i zeby te menu niebylo ograniczone jakims sztucznym kwadratem... tylko na caly browser

ogolnie wyglada to troche jak menu jakiegos horoskopu ale mi sie podoba bardzo ;p exclamation.gif

tu szkoda gadać... masakra... krzywa czcionka... jakies sztuczne krawedzie ochyda...

no tu kolorystyka niepasuje wogole... ta strona niepromuje twojego talentu... nadaje raczej sie hmm
na strone jakiegos teatru haha.gif

no to tyle snitch.gif

PS @Vogel... omg co za czlowiek... podobala mu sie tlyko 4ta praca bo kolory przypominaja mu
jego strone na ktorej nic niema o.0 :/
ano
Ja mam praktycznie takie same odczucia jak Vogel - 1, 2 i 3 praca do kosza. 4 jest nawet niezła ale ten ogromny napis shkic webdesign wygląda okropnie, trochę tak jakby dół strony i tło było nie dokońca twoje...

PS. kisiol_ent - czemu musisz na każdego naskakiwać? Zauważam to już od pewnego czasu, trochę kultury!
Shkic
Cytat(ano @ 15.02.2007, 14:00:17 ) *
Ja mam praktycznie takie same odczucia jak Vogel - 1, 2 i 3 praca do kosza. 4 jest nawet niezła ale ten ogromny napis shkic webdesign wygląda okropnie, trochę tak jakby dół strony i tło było nie dokońca twoje...

PS. kisiol_ent - czemu musisz na każdego naskakiwać? Zauważam to już od pewnego czasu, trochę kultury!

Każdy ma swoje własne zdanie które może napisać winksmiley.jpg Ok, dzięki za wszelkie porady i oceny będę jeszcze bardziej starać się smile.gif

P.S. Co do tego 3 projektu wiem sam to bardziej była zabawa z divami laugh.gif
E -dd
Cytat
PS @Vogel... omg co za czlowiek... podobala mu sie tlyko 4ta praca bo kolory przypominaja mu
jego strone na ktorej nic niema o.0 :/

Po pierwsze to każdy może oceniać jak chce, po drugie praca 4 jest najładniejsza więc nie dziwie mu się że tak ocenił. A jeśli tobie podobają się kółka które tak na prawde moim zdaniem nie pasują na portfolio to tzw. "omg" należy się tobie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.