Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: iSeach.ocom.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Neeeo
iSeach.ocom.pl

iSearch.ocom.pl to wyszukiwarka, której głównym celem jest wyszukiwanie wszystkiego co dzisiejszy internet nam oferuje z jednego miejsca poprzez kilka kliknięć.

Zapraszam do korzystania i oceny smile.gif
Kildyt
Ciekawe, ale dodałbym w wynikach wyszukiwania na samej górze ramkę (tak jak na google video).

Życzę powodzenia!
Neeeo
Pracuje nad tą opcją smile.gif
phpion
Hmmm co tu oceniać? Formularz z przekierowaniem na inny serwis to chyba ciut za mało. Grafikę? Podobna mi się, fajne logo. Kod? Nie podoba mi się kompletnie (validator pokazuje 90 błędów - jak na tak prostą stronę to zdecydowanie za dużo). No i ta domena "ocom" - moim zdaniem nie wróży sukcesu.
webdice
Ocena tak ja ~phpion. Zastanawia mnie po co tworzyć takie serwisy? Czemu mam wchodzić na Twoja stronę i szukać w google, youtube? Co mi za oferuje Twoja wyszukiwarka?
punkomuzykant
Eee tam słaby pomysł. Co z tego że działa jak jesteś na straconej pozycji. Googla z tego nie zrobisz
Neeeo
Cytat(webdicepl @ 29.01.2008, 14:16:07 ) *
Ocena tak ja ~phpion. Zastanawia mnie po co tworzyć takie serwisy? Czemu mam wchodzić na Twoja stronę i szukać w google, youtube? Co mi za oferuje Twoja wyszukiwarka?

Moim zdaniem łatwiej jest wejść na jedną stronę i z niej przeszukać różne serwisy w celu znalezienia szukanych przez nas informacji, niż otwieranie po kolei nowych zakładek wpisywanie adresów www.google.com, www.youtube.com itd, później wpisanie słów kluczowych. Po co tracić tyle czasu skoro w iseach możesz to zrobić w kilka sekund.

Cytat(punkomuzykant @ 29.01.2008, 14:36:19 ) *
Eee tam słaby pomysł. Co z tego że działa jak jesteś na straconej pozycji. Googla z tego nie zrobisz

Nie miałem takiego zamiaru smile.gif
webdice
No tak ale szukam tylko w google, youtube lub w wikipedia, a nie razem we wszystkich serwisach, więc tak czy siak muszę się wrócić i wybrać inny serwis.
Neeeo
Cytat(webdicepl @ 29.01.2008, 14:44:12 ) *
No tak ale szukam tylko w google, youtube lub w wikipedia, a nie razem we wszystkich serwisach, więc tak czy siak muszę się wrócić i wybrać inny serwis.

Możesz zaznaczyć "Otwórz wyniki w nowym oknie".
andrew1985
Logo ładne i a pozatym nie widze w tym nic fajnego.
Co z tego ze mam wszystko w jednym miejscu. Jak bede czegos szukał to wejde sobie odpowiednio na google, youtubre, wikipedie.
A twój powyzszy argument ze po co otwierac 3 strony raczej odpada. Bo jak szukam filmiki to otwieram youtube, jak jakiegos info to google, jak chce sie dowiedziec ile mieszkancow ma polska to wikipedia. I zawsze otwieram 1 strone. Pozatym to google indeksuje youtube i wikipedie wiec z google mam dostep do wszytskiego.
Seth
@Neeeo: rozumiem, ze dla Ciebie moze to byc swietne rzwiazanie ale prawda jest taka, ze jest to malo uzyteczne narzedzie.
Jezeli chce sobie wyszukac cos w googlach, wikipedii czy youtubie to mam do tego celu na pasku FireFoxa odpowiednie okienko, ktorego funkcjonalnosc jest identyczna jak Twojego serwisu a do tego mam mozliwosc ustawienia sobie innych stron i w ogole nie musze wchodzic na inna zbiorcza strone aby rozpoczac wyszukiwanie.

Szczerze mowiac sadzilem, ze jest to jakas nowa wyszukiwarka na rynku ale mocno sie rozczarowalem. Chociaz przyznaje, ze bardzo fajne logo.
sztosz
Ja nawet nie używam wyszukiwarki youtube jak coś tam chce znaleźć bo google pozwala znaleźć wszystko w każdym serwisie, nie mówiąc już o tym że szuka po rozszerzeniach itd winksmiley.jpg A taka wtyczka jak CustomizeGoogle doadaje opcjonalnie "Try your search on Yahoo, Ask, AllTheWeb, Live, Lycos, Technorati, Feedster, Wikipedia, Bloglines, Altavista, A9" na stronie z wynikami Google, co jest rozwiązaniem praktyczniejszym od twojego winksmiley.jpg A fakt że jako języka nie można wybrać "Elmerr Fudd" zasługuje na potępienie! Nic nie poprawia Humoru jak "Gwoups, Diwectowy,
Web Histowy czy grzebanie w My Waccount.
Moli
W "Zaproponuj serwis", nad tokenem się nie wyśiliłeś smile.gif
Speedy
Fajne logo.
lectric
Tak na serio to jest sens tworzenia takich cudactw smile.gif ?
Przecież lepszym rozwiązaniem jest użycie toolbar'a w przeglądarce. Chociażby Google toolbar for Firefox.
suchy1
fajny pomysl! moze nawet bede uzywac. Tylko domena jest lipna...
.radex
logo całkiem fajne, ale troszkę za dużo zajmuje :/

Moim zdaniem sens tworzenia takich stron jest znikomy - sam napisałem coś takiego (tak jak pewnie i wiele innych osób) i używam według własnych potrzeb. Gdybyś więc napisał uniwersalny generator takiej "strony startowej" to byłoby gicior (najlepiej offline, jako normalny program, a nie aplikacja webowa)...
colinQ
przekierowanie do wyszukiwarek?
no to chyba każdy może zrobić co?
nawet na swoim homepage.

nawet ciekawe logo i nazwa ;d
Ytos
Ja w tym nic ciekawego czy nowatorskiego nie widzę ...

Nazwa? Jakby nie było w nazwie search to by była jeszcze bardziej badziewna... tongue.gif

Radzę zacząć tworzyć bardziej wartościowe serwisy. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.