Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kontrolka DHTMLEdit
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
ikioloak
Widzieliscie moze kiedys kontrolke ActiveX DHTML Edit? Jesli ktos nie widzial to jest to dosc prosty edytor WYSIWYG ktorymozna umiescic np. na www. Przydaje sie we wszelkiego rodzaju cmsow, platformach e-learnigowych, newsletterach itp.
Problem jest taki, ze trzeba napisac do tej kontrolki toolbar, zeby mozna bylo bogrubiac, podkreslac itp. Nie moge znalezc zadnej dokumentacji dot. DHTMLEtit. Ani na MSDN'ie ani na innych stronach. Google sprawdzalem smile.gif i znalezc nie moge. Moze ktos z was ma chociaz wypisane metody i wlasciwosci tej kontrolki albo wie gdzie cos takiego mozna znalezc?
Leezard
nei wiem czy o to ci chodzi, ale poszukaj o HTMLArea, albo o SPAWEditor, to takie edytorki opensource'owe, to zobaczysz sobie co i jak i jakie metody.

ja kiedys cos takiego pisalem, jest troche roboty, ale podstawowe funkcje typu pogrubianie itp robi sie od reki.

poszukaj np na MSDN o execCommand (do pogrubiania bedzie jakos tak execCommand('bold', false, null))
NuLL
Take a deep breath tongue.gif

http://www.cmsreview.com/WYSIWYG/OpenSource/Directory.html
ikioloak
Dzieki wam wielkie. Duuzo tego jest. Z tego co na razie zdolalem przegladnac to http://www.fckeditor.net/Demo/ wydaje sie najlepszy - mowie oczywiscie o darmowych komponentach.
Nie znalazlem jednak zadnego [z tych co zdolalem przegladnac ofkors] ktory dzialalby pod Opera! I nie wiem czemu ale Opera nie obluguje w ogole ActiveX, i w sumie z apletami javy tez ma czesto problemy.
Jeszcze jak znajde jakis komponent z pelna dokumentacja i w miare bezproblemowa mozliwoscia rozwijania toolbarow o wlasne przyciski to bedzie pelnia szczescia:)
Jeszcze raz dzieki
NuLL
Jak korzystałem kiedys ze SPAW php jak coś smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.