Ja się z tym nie zgodzę. "Nie ma sensu używać np. akapitów <p>, bo klient może w przyszłości to zmieni. Nie ma sensu używać spanów, bo może w przyszłości będzie tam więcej tekstu." Itd. Po to są odpowiednie narzędzie, aby z nich korzystać.
Jasne warto pomyśleć nad przyszłością, ale nie w tym przypadku. Jak robimy panel boczny( taki box ) to jasne, że w przyszłości może się pojawić ich więcej i należy użyć class, ale gdy wstawiamy np. motto to wypadałoby dać id( oczywiście, jeśli w ogóle potrzebujemy ). Gdy klient stwierdzi, że jego firma od tej pory będzie miała dwa motta, to dopiero wtedy warto to zmieniać.
Poza tym głownie chodziło mi o to, żeby wstawić tam <span-a>, zamiast <div-a>, a przy okazji zwróciłem uwagę na klasę, której kod wygląda:
Kod
.contact
{
float: right;
margin: 10px 20px 0 0;
font-weight: bold;
}
i moim zdaniem lepiej dać tu id. Aczkolwiek nie jest to forma błędu, czy braku dobrych nawyków. Taka prywatna dygresja - jak ja bym to zrobił.
Cytat
Wniosek jest bardzo prosty id tylko dla js, a dla css tylko i wyłącznie klasy
Nie! Trzeba robić tak, żeby było sensownie, logicznie i stosować w zależności od potrzeb. I, aby w ew. przyszłości łatwo móc się dostać do kluczowych elementów przez DOM.
Nie chce tutaj wywoływać niepotrzebnej dyskusji. Jeśli nie masz więcej argumentów "za" lub "przeciw", to uznajmy, że każdy może robić wedle swoich zwyczajów. Natomiast, jeśli masz coś do dodania, to z chęcią przeczytam

Pozdrawiam i życzę miłego dnia