http://forum.php.pl/index.php?showtopic=50523
A oto sam skrypt po moich modyfikacjach:
<?php $zapytanie = "SELECT * FROM test_adsb WHERE data>=current_date AND `status` = 'Approved' ORDER BY rand() LIMIT 1"; { } $wysw = $dane['wyswietlen']; $url = $dane['url']; $up = 0.5; $ilwysw = $wysw+$up; $zapytanie2 = "UPDATE test_adsb SET wyswietlen='$ilwysw' WHERE url='$url'"; if($wykonaj2) { } else ?>
Jak widzicie nie ma w nim wielu zmian jednak musiałem zmienić wartość "up" na 0.5 ponieważ przy każdym odświeżeniu strony dodawało mi 2 zamiast 1 z niewiadomego mi powodu.
Ale, nie to jest głównym problemem. Chodzi o to że dodaję wyświetlenie do każdego banneru w rotatorze a nie danego jednego który akurat został wylosowany i wyświetlony.
Dodam też że mam w bazie danych w tej tabeli unikalne ID dla każdego zamówienia/banneru więc jeśli to w czymś pomoże to można tego użyć.
Drugim problem leży w kwestii wyświetlania statystyk. Dodając unikalne ID zamówienia miałem w planach stworzenie prostego adresu typu:
adresstrony.pl/zamowienie.php?id=123
Gdzie numer ID to unikalny numer zamówienie. Niestety w żaden sposób nie mogę wygenerować takowej strony :/
Kiedyś już coś takiego zrobiłem jak pisałem skrypt strony z kawałami. Niestety teraz ten sposób w żaden sposób nie chce działać. Po wklejeniu kodu i modyfikacjach tak aby pasował on do nowego zadania nie wyświetla mi się kompletnie nic nawet struktura tabeli

Czy zna ktoś jakiś artykuł/metodę aby coś takiego uzyskać?
Z góry dziękuję za pomoc.
Mateusz