Cytat(supler @ 7.12.2010, 13:15:22 )

1. giodo jest potrzebne przy rejestracji ilus tam tysiecy userow - tu rejestracji niema
Pierwsze słyszę.

2. ja nikogo oszustem nie nazwalem (copywriting widze na ciebie zadzialal) - dziala to na tejsamej zasadzie co np to forum - ludzie pisza komentarze co reguluja te same przepisy ktore eguluja np hosting plikow, webhostingi, fora itp
Pozwolisz, że Cię zacytuje (Twój drugi post w temacie)
Cytat
zdemaskuj - to tak jak znaczenie tego slowa - wrzucasz "oszusta"
Jak widzisz zwrotu "oszust" użyłeś właśnie Ty.

3. wszystkie podane dane sa jawne i nie sa chronione przez ustawe o danych osobowych itp itd bo sa nimii tylko domeny oraz loginy z allegro - zero jakichkolwiek danych na ktore mozna sie niezgodzic (na ich ujawnienie)
Moje dane też są jawne: moi znajomi doskonale znają moje imię i nazwisko czy adres zamieszkania. Nie oznacza to jednak, że skoro podsłuchałeś je w autobusie to możesz nimi swobodnie operować. Ponadto, zwróć uwagę, że można jednoznacznie określić osobę po właśnie takim loginie z allegro (tak jak po numerze PESEL).

4. do tego jest to weryfikowane (moze nie jest to na podstawie wyroku sadowego) w bardzo prosty sposob - powiedzial bym banalny ae ze wzgledu na to ze moglo by to zaszkodzic serwisowi i uczciwym ludziom nie moge go zdradzic
Skoro nie na podstawie wyroku, to nie jest to jednoznacznie określone. I uwierz mi, że skan z wysyłki nie jest dowodem, gdyż nadal Ty (lub osoba moderująca) musi określić "winę". A "winę" określić może tylko sąd. Pomijam możliwości manipulacji informacjami przez obie strony sporu.

5. jesli ktos sie zdenerwoje lub uzna ze info jest nieprawdziwe zgodnie z prawem moze zaskarzyc usera ktory go dodal - takie dane zostana udostepnione do sprawy llub dla policji
Przepraszam, ale to takie dylu dylu z Twojej strony. To Ty zarządzasz danymi (jako administrator) i Ty idziesz na pierwszy ogień.

6. nieprawdziwe dane na forach sa i to wcale nie obligyuje do ich weryfikacji (to tylko odpowiedz - ja uwazam ze powinno byc inaczej)
Oczernianie osób trzecich to zupełnie inna sprawa.

7. "psucie opinni" jest karane wiec userzy powinni wszystko robic uczciwie - dla wlasnego bezpieczenstwa
Nie masz pojęcia, ile szkód taki marketing szeptany jest w stanie wyrządzić. Oszukali Cię? Przykro mi, rozumiem Twoje rozgoryczenie (słuszne!), aczkolwiek starasz się strzelać do winnych z prezycją działa secesyjnego. Czyżbyś wychodził z założenia, że ofiary muszą być?

Widomo - zawsze znajda sie "dzieciaki" ale na takim allegro tez sa oszusci i trzeba wybrac mniejsze zlo - eliminowac nieuczciwych bo to oni zagrazaja calej reszcie (np kupisz telefon, wplacisz i po kasie a uczciwy i tak nie zarobi i tak bo nie masz juz za co kupic a jesli uczciwy wyladuje w bazie to ma kilka furtek ktore opisalem a do tego staramy sie to weryfikowac)
Mniejsze zło? Nie ośmieszaj się. Kim Ty jesteś, żeby rzucać wyroki?

Kolejna rzecz - komentarze na allegro czym sie rozna od tej strony? Tym ze na allegro malo kto na nie patrzy - licza sie gwiazdki i cyfra przy logini
Komentarze na allegro są jedynie częścią tego serwisu. Żeby wystawić komentarz - musisz coś wylicytować. U Ciebie, można walić komentarzy ile wlezie.
Lepiej budować bazę uczciwych sprzedawców, ale Ty liczysz na rozgłos właśnie dzięki praktykom balansującym na granicy prawa, lub takim które granicę dawno przekroczyły.