Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pseudo Pop-Up
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
anr
Witam, mam zrobioną stronę od pewnego czasu.
Jest już rozreklamowana, ma trochę użytkowników, jednak niedawno dodałem dopiero forum.
Ludzie nieprzyzwyczajeni nawet nie zwracają uwagi, a i newsny na portalu ich na nie nie ściągają.
Chciałem zrobić na tydzień Auto Otwieranie forum w nowej karcie/oknie przeglądarki dla odwiedzających portal.
Jak wejdą na stronę od razu otworzy im się obok w oknie forum i chcąc nie chcą zwrócą na nie uwagę, a czy się zalogują to już ich sprawa.
Istnieje taka możliwość ?

Jak robiłem iframe to zamiast otwierać mi forum w aktualnym okienku jako niby tabelka/banner to przekierowywało mnie na to forum i nie dało się przeglądać portalu.
Jak robiłem include to zamiast otwierać mi forum w aktualnym okienku jako niby tabela/banner to nie wyświetlało nic smile.gif)

Dlatego pomysł z pseudo popupem.
sowiq
Nie no, zajebisty pomysł, żeby każdemu, kto wejdzie na stronę otwierać automatycznie forum w nowym oknie. Może zrób tak od razu z newsami i galerią? blinksmiley.gif Nie pomyślałeś, że ludzie mogą po prostu nie chcieć tam zaglądać?

http://www.webinside.pl/js/artykuly/99 Pamiętaj, że ludzie mają poblokowane pop-up'y.
anr
Okno będzie pomniejszone, że będzie widać tylko banner forum ( nie będzie ładowało się całe i spowalniało ich pracy. ) Jedynie logo z " wejdź na forum "
Jeszcze jedno, jak mam jakąś inną stronę, która waży z 10 kb i też nie zrobi ludziom żadnego problemu ( do nabijania statystyk )

Chciałem zrobić diva o wielkości 1 x 1 px żeby nie był w ogóle widoczny i wrzucić do niego wyświetlanie tej właśnie strony ( tyle że jest ona zupełnie na innym serwerze )
Include nie działa, co należało by wpisać ?

Dzięki za pop-up'a
Spawnm
może <iframe>
anr
Jak wspomniałem wyżej, nie wiadomo czemu iframe powoduje przekierowanie na tę stronę.
Używałem nie raz iframe i działał bez zarzutu, jednak na tej stronie ( php-fusion ) to w ogóle nie jest użyteczne ... chciałbym ominąć ramek.
Maveral
Wejdź tutaj i sobie coś wybierz. Osobiście jednak uważam, że user sam powinien decydować gdzie chce wejść, więc nie wiem czy to okienko to najszczęśliwsze rozwiązanie.
anr
Dzięki.
Okienko to forma tymczasowa, informacyjna.
Szybko zniknie, a i dodam je do okna entersite strony.
Jak ktoś jest stałym bywalcem, raczej w ulubionych ma już index strony a nie splash smile.gif

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.