Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy IE6 wspiera RSS?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
miedzna
Czy IE6 wspiera RSS?
mike
Wspiera.
Tak jak resztę XML'i, czyli ładnie wyświetlając smile.gif

Co dokładnie masz na myśli?
miedzna
Cytat(mike_mech @ 28.02.2007, 13:32:21 ) *
Co dokładnie masz na myśli?

Otóż zgłosiliśmy się do naszych "informatyków" (nazwy firmy nie ujawniam) z prośbą o zbadanie, czy da się dorobić moduł odczytujący RSSy ze strony x. Dostaliśmy odpowiedź, że ponieważ w firmie standardem jest IE6, a on nie obsługuje RSSów, więc nie ma takiej możliwości. Dlatego uderzam tu, z nadzieją, że jakiś znawca mi podpowie lub odesle do wiarygodnych źródeł informacji smile.gif
mike
Cytat(miedzna @ 28.02.2007, 11:39:20 ) *
(...) czy da się dorobić moduł odczytujący RSSy ze strony x.
To miałby być moduł do czego?
Do IE czy może do jakiejś innej strony wyświetlający na niej RSS'y z innej strony?
miedzna
Po kolei:
jest strona www.jakasstrona.pl która udostępnia newsy w RSS. My chcemy pobierać (za pomocą PHP) te newsy i wyswietlać je na swojej stronie i tyle smile.gif
mike
Cytat(miedzna @ 28.02.2007, 12:06:52 ) *
Po kolei:
jest strona www.jakasstrona.pl która udostępnia newsy w RSS. My chcemy pobierać (za pomocą PHP) te newsy i wyswietlać je na swojej stronie i tyle smile.gif

To w takim razie przekaż ode mnie kolesiowi, który powiedział że tego się nie da zrobić jedno wielkie LOL, potem zasugeruj mu żeby się puknął w głowę.
A na koniec daj mu lina do Google Reader i niech sobie konto założy a potem niech raz jeszcze przemyśli co powiedział.
miedzna
Dzięki, wysłałem, ale w trochę delikatniejszej formie. Tak mi się wydawało że to jest możliwe, gdyż IE6 ma dominującą pozycję na rynku i niemożliwe, żeby nie obsługiwał RSSów smile.gif
mike
Hehe, tak naprawdę to nie jest związane w żaden sposób z przeglądarką.
Przecież to PHP zasysa kanał RSS i parsuje XML'e a potem wyświetla na stronie jako zwykły HTML.
Więc w tym przypadku nie ma to żadnego znaczenia że są to RSSy.

Równie dobrze można powiedzieć że IE nie obsługuje baz danych smile.gif Nie obsługuje bo to nie dotyczy problemu.
dr_bonzo
Obsluga RSSow przez przegladarke nie ma tu znaczenia.

Cytat
est strona www.jakasstrona.pl która udostępnia newsy w RSS. My chcemy pobierać (za pomocą PHP) te newsy i wyswietlać je na swojej stronie i tyle

RSS - to zwykly plik XML (zazwyczaj jest generowany)
Odczytujesz plik PHPem, w PHPpie przetwarzasz ten XML na swoj format, ktory wyswietlasz w HTMLu. Nigdzie w tym procesie nie jest potrzebna obsluga RSSa przez przegladarki.

// edit: ej, to ja bylem wczesniej tongue.gif
mike
Cytat(dr_bonzo @ 28.02.2007, 12:36:02 ) *
// edit: ej, to ja bylem wczesniej tongue.gif
Za wolno piszesz tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.