Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CHMOD 777 co to takiego> HELP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
odidas
Witam!
Moze ktos wiec co to jest CHMOD 777... Prosze o pomoc. HELP
Sabistik
newbie.linux.pl: Prawa i atrybuty
Gość
prawa dostepudo pliku ... w total comanderze znajdziesz je w menu PLIK - ZMIEN ATRYBUTY
Gość
Tu cytat:
" Musisz jednak upewnić się, że serwer ma pełną obsługę skryptów php oraz, że jest możliwość ustawienia praw dostępu do niektórych katalogów i plików na CHMODE 777"

Czyli tak naprwde o co chodzi?
Prosze o pomoc
MatheW
Twój serwer musi mieć obsługę php, oraz niektórym plikom i katalogom musisz ustawuić np. w TC prawa dostępou na 777.
-sam-
Witajcie.

Chciałem zmienić za pomocą Total C. atrybut katalogu na serwerze na 777 jednak wyskakuje mi taki komunikat:
" Nie mogę zmienić atrybutów zdalnych plików" sad.gif
Czy można coś z tym zrobic (proszę o wyrozumiałość - php to nei moja działka sad.gif ).
redelek
Cytat(-sam- @ 20.08.2008, 06:50:27 ) *
Witajcie.

Chciałem zmienić za pomocą Total C. atrybut katalogu na serwerze na 777 jednak wyskakuje mi taki komunikat:
" Nie mogę zmienić atrybutów zdalnych plików" sad.gif
Czy można coś z tym zrobic (proszę o wyrozumiałość - php to nei moja działka sad.gif ).

Zaloguj się na serwer za pomocą ssh TwójLogi@Nazwa_serwera_lub_IP wtedy zmienisz sobie uprawnienia do folderu.
Administrator Twojego serwera powinien Ci dać taką możliwość. Z jeśli pracujesz na Windows musisz zainstalować sobie klienta SSH z tej stronki
http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatha...y/download.html

Pozdrawiam
Redelek
Michaello
Dobrze to polecenie i jego składnia wyjaśnione są na:

Chmod
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.