Tak jak w tematach poniżej (bo ostatnio się ich trochę namnożyło) mam problem, ale tym razem nie z uczelnią lecz kierunkiem na jaki sie udam.
Otóż kształcę się (jak dla mnie) w dość nie typowych kierunkach, które chyba nie ida w parze.
Miejsce uczelni to na 80 % Poznań chyba, że cos się mocno zmieni. Uczę się dość dobrze w kierunkach chemia/biologia/informatyka (informatyka we własnym zakresie w domu i jest to moje hobby).
Jestem w klasie maturalnej i do końca września muszę wstępnie wiedziec co chcę zdawać. (to co wyżej na 90% podstawa i zastanawiam się nad rozszerzeniem biologii oraz chemii bo jako tako u mnie z matmą - której podstawę mam zamiar napisać dobrze)
Uczę się dość dobrze, średnia krąży między 4 - 4,5(w tym roku planuje to troche polepszyć) - ucze się w jednej z lepszych ( bardziej wymagających szkół w regionie ).
Teraz mój problem polega na tym, czy jest możliwość połączenia mojej pasji jaką jest informatyka z tym z czym radzę sobie dobrze (biol,chemia), tak abym po studiach lub już w ich trakcie miał możliwość znalezienia ciekawej pracy która po prostu by mi się podobała (nie lubie robić rzeczy z przymusu , to samo z nauką).
Przeglądałem strony uczelni w pzn. i szczególnie zaciekawiła mnie biotechnologia, niestety mimo poszukiwań w googlu nie widzę gdzie po takim kierunku mogę znaleźć pracę i jak by ona wyglądała...
Myślałem o informatyce, lecz bardzo boję się matematyki - wiem jak wygląda to w liceum a jak na studiach (bynajmniej staram to sobie wyobrazić) i boję się że nie dam sobie rady na tych studiach (albo w ogóle się na nie nie dostanę).
Polecacie jakieś inne kierunki nad jakimi warto się zastanowić ?
Z góry dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam